HomeRegiosportLay Back Kampen begint 2014 met winst en verlies

Lay Back Kampen begint 2014 met winst en verlies

-

Lay Back Kampen H1 heeft de eerste wedstrijd van 2014 gewonnen.

Afgelopen vrijdag werd Landstede ZAC H3 Zwolle uit met 59-44 verslagen. De afgelopen twee wedstrijden kon Kampen geen vuist meer maken tegen respectievelijk de Orca’s uit Urk (nummer 2 uit de competitie) en Bossini GS Stars uit Elburg (nummer 1 uit de competitie).

In de loop van de eerste helft van het seizoen had het herenteam namelijk met diverse ernstige blessures te maken (beenbreuk, gebroken neus en maar liefst vier spelers met een ernstige vingerblessure). Het gevolg was dat de basis waarop moest worden geleund steeds smaller werd. Dit is zeker tegen de nummer 1 en 2 van de competitie niet te compenseren. Om die reden zocht Kampen voor deze wedstrijd versterking vanuit de U18 jeugd (Leon Helleman, Matthijs van der Tas en Djordje Nikolic). Omdat Lay Back nu voldoende spelers had om de gehele wedstrijd fysiek druk te kunnen blijven zetten, kwam er vanaf de derde kwart een duidelijk verschil op de borden. Mathijn van Zon werd met 16 punten topscorer, op de voet gevolgd door Rob de Vries met 13 punten en Martijn Mulder met 11 punten. Door deze overwinning handhaaft Lay Back zich op de derde plaats in de competitie. Hoewel deze wedstrijd dus weer eens winnend werd afgesloten hopen de Kampenaren dat ze de komende wedstrijden met een breder basisteam de strijd aan kunnen gaan.

Lay Back Kampen U18 ongeslagen status kwijt

Lay Back U18 is dezelfde vrijdagavond tegen Landstede ZAC Zwolle U18-2 helaas de ongeslagen status kwijtgeraakt. De eerste helft werd onvoldoende geconcentreerd gespeeld en liet de Kamper jeugd zich min of meer overrompelen door de sterk spelende Zwollenaar Frank Kuijpers.

Pas in de tweede helft, die met een stevige achterstand werd ingegaan, draaide de wedstrijd. Onder aanvoering van een sterkere verdediging, met Thomas Steenwinkel die als schaduw van de Zwollenaar hem het scoren verhinderde, kwam onze U 18 terug in de wedstrijd. Het gevolg was dat ze zowel de derde als de vierde kwart wonnen. Toch bleek de in de eerste helft opgelopen achterstand te groot om te overbruggen. Leon Helleman, die helaas uitviel met 5 persoonlijke fouten werd topscorer met 13 punten. De overige scores kwamen van Djordje Nikolic (12 punten), Thomas Bloemers en Matthijs van der Tas (beiden 8 punten), Marvin Heldoorn (6 punten) en Thomas Steenwinkel en Thomas Sollie (beiden 2 punten). Wessel van den Brink kwam deze wedstrijd niet tot scoren.

Tijdens deze wedstrijd maakte Jordy Elbrink als U16 speler zijn debuut. Erg jammer was dat de coach van Lay Back U18 een technische fout kreeg, omdat enkele spelers op de bank in hun emotie onsportieve taal gebruikten richting de scheidsrechters. Omdat Lay Back staat voor sportiviteit zullen we geen bezwaar aantekenen tegen deze sanctie en de scheidsrechters namens de vereniging en de betreffende spelers onze excuses aanbieden.