Lente-editie Hanzetocht Kampen op zaterdag 11 april

image004

Dé seizoen wandeling voor elke wandelaar in de IJsseldelta

Aankomende zaterdag 11 april vindt de lente-editie van Hanzetocht Kampen plaats, één van de reeks unieke seizoenwandelingen, geschikt voor elke wandelaar. Genieten van de lente, wandelen langs de IJssel, hopelijk met een lekker zonnetje erbij! Na afloop van de wandeling kan Kom in de Kas in IJsselmuiden nog bezocht worden.

Lange en korte route
Ook deze editie is er keuze uit een lange route van 18 km en een kortere route van 8 km. Tijdens de 18 km route kun je de prachtige natuur zien langs de uiterwaarden van de IJssel tussen de Hanzesteden Zwolle en Kampen. De 8 km laat je het mooie Kampen van dichtbij ontdekken. Je komt langs diverse facetten van de IJssel, de oude stadswijk Brunnepe, via de buitenwijken van Kampen kom je dichtbij de N50 om daarna af te buiken weer terug naar de stad. Inschrijven kan via www.hanzetochtkampen.nl.

Combinatie met Kom in de Kas IJsselmuiden
Bij terugkomst bij Kampen is het een kleine stap naar de Koekoekspolder in IJsselmuiden, waar Kom in de Kas wordt georganiseerd van 10-17 uur. Bij de kwekers kunt u kijken én proeven van heerlijke aardwarmte-aardbeitjes, bekijk de bloemenkas of klim naar de komkommers. Behalve heel leuk is het ook leerzaam om bijvoorbeeld een drijvende sla-tuin te bekijken of de groei van witlof in het donker mee te maken. Zie hoe computers de plantjes verzorgen en wat tuinbouw door vernieuwing en techniek allemaal kan! Voor de kinderen zijn er spannende attracties, zoals een leuke klim-glijtoren, een skelterbaan, diverse springkussens en proeverijen. Ook aan een muzikale invulling ontbreekt het niet, dweilorkest de Kampereilanders en Centrum voor Kunsteducatie Quintus zorgen voor een gezellige noot. Kortom: een geweldig uitje voor het hele gezin.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*