Lezing Barbara Polderman in Koornmarktspoort

de rechter 3

Op donderdagavond 30 april om 19.30 uur in de Koornmaktspoort vertelt Barbara Polderman hoe haar beelden tot stand komen. Barbara Polderman baseert haar werk op wat haar ontroert. Haar aandacht gaat niet uit naar het unieke of naar nieuwe ideeën maar richt zich op de uitwerking of verbeelding van emoties.

Zo heeft een groot deel van de materialen die zij in haar beelden verwerkt, met name textiel maar ook bv. band, (vloer)kleden, kant, bont, knopen of borduurwerk, een ander doel gediend als kleding, gordijnen of tafellopers. De keuze of een beeld een menselijke of dierlijke gestalte krijgt wordt gemaakt op basis van de emotie die uitgebeeld moet worden. Een menselijke gestalte relateer je direct aan je eigen lichaam en laat zich in een fractie van een seconde lezen. Dieren laten zich ook in houding lezen maar bieden tegelijk ook een groter vlak waar je betekenis aan kunt geven, het wezen blijft ondoorgrondelijk.

Barbara vertelt u deze avond graag nog veel meer over haar werk.

Gasten worden ontvangen met een kopje koffie/thee en de avond wordt afgesloten met een drankje. Dit alles is inbegrepen in de entreeprijs van € 5,– voor Vrienden van het Stedelijk Museum Kampen en € 7,50 voor niet-vrienden. Graag reserveren via E.Schaaf@kampen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*