Edelsmid uit Kampen wint ’Meesterstuk 2015-Aftermovie’ (video)

Kamperse studente volgt opleiding in Schoonhoven

Lisah Strik heeft dit jaar de ‘Aftermovie’-prijs gewonnen voor haar afstudeerproject aan de opleiding tot Goud- en Zilversmid  aan de Vakschool in Schoonhoven. Het dagseminar ‘Maak van je leven een meesterstuk’ wordt ieder jaar georganiseerd door het Carl Van de Velde Training Instituut in samenwerking met MiR Society Events.

De jongvolwassenen van nu zijn de basis van de toekomstige samenleving. De missie van Carl van der Velde bestaat eruit om deze jongvolwassenen te begeleiden en te inspireren met inzichten en vaardigheden die bijdragen tot een fantastisch en succesvol leven. Meesterstuk 2015Lisah liep ooit stage bij kleermakerij ‘De Magische Schaar’ aan de Broederstraat. Via Fati Stil, haar stagebegeleider, kwam ze in contact met diens man, Jelte Stil, die aan dezelfde straat zijn ambacht van Edelsmid uitoefent. Lisah werd gegrepen door dit vak dat een mengeling is van vakmanschap en creativiteit.

Ze besloot de opleiding in Schoonhoven te gaan volgen en leerde de fijne kneepjes van het vak in de werkplaats van Stil. Afgelopen maand rondde zij haar studie af en werd naast haar vakdiploma beloond met de eerste prijs voor de videopresentatie over haar examenopdracht. Lisah zal haar opleiding gaan vervolgen aan de kunstacademie.
Carl Van de Velde Training InstituutZie ook:
Dagseminar ‘Maak van je leven een meesterstuk’
Inschrijving voor 2016


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*