woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeVideoLive: uitzending Isala Publieksacademie over de overgang

Live: uitzending Isala Publieksacademie over de overgang

-

De overgang is een periode die met gemengde gevoelens gepaard kan gaan. Maar wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam? Door de verandering van de hormoonhuishouding ervaren vrouwen, in meer of mindere mate, diverse fysieke en/of sociaal-psychische klachten tijdens de overgang. Het kan ook de seksuele relatie beïnvloeden. En wat betekent dit allemaal voor je partner en je omgeving? Tijdens de lezing vanavond komen deze aspecten aan bod.

De uitzending begint om 19.30 uur. Met #IPA14 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend. Meer informatie: www.publieksacademie@isala.nl

De sprekers op deze avond zijn gynaecoloog Joke Schutte, gynaecoloog/seksuoloog Jeroen Dijkstra en verpleegkundig specialist Anneke Fransen. Joke Schutte gaat dieper in op de medisch inhoudelijke achtergrond van de overgang. Wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam, en welke klachten kunnen ontstaan? Anneke Fransen is werkzaam bij de menopauzepoli van Isala, waar ze jaarlijks zo’n 300 vrouwen met overgangsklachten ziet. Zij gaat onder andere in op feiten en fabels over de overgang en mogelijke behandelingen. Jeroen Dijkstra vertelt meer over de relatie tussen de overgang en seksualiteit, een onderwerp waarover vrouwen én mannen anno 2014 nog steeds niet gemakkelijk praten. Uiteraard is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.

Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, De Stentor, Theater Odeon De Spiegel en Isala Academie.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen