Lutherse kerk toneel voor 2e soloalbum Jan Loosman

Kampen – Op vrijdag 11 september a.s. zal de bekende Urker tenor-solist Jan Loosman zijn tweede soloalbum “Ja, ‘k geloof en daarom zing ik” presenteren tijdens een concert in de Lutherse kerk, Burgwal 85 te Kampen.

Bijzondere medewerking wordt verleend door het Urker Mannenkwartet en het Kamper kleinkoor “Musica Religiosa” o.l.v. Gerwin van der Plaats, die ook het orgel zal bespelen. Maurice van Dijk bespeelt de trompet. Op het programma staan geliefde liederen uit o.a. de bundel van Joh. de Heer.

Jan LoosmanJan Loosman (4 november 1979) begon zijn zangcarrière als lid van het Visserskoor “Crescendeo”. Jan valt niet alleen op door zijn rijzige postuur, maar ook door zijn heldere en krachtige tenorstem. Jaren lang was hij de vaste tenorsolist bij Crescendo. Eind 2004 getrouwd met Jannie en woont op Urk en is inmiddels vader van 3 zoons. Sinds april 2010 volgde Jan zanglessen bij sopraan Marjo van Someren te Kampen. Samen met zijn medezangers van het Urker Mannenkwartet, waarvan Jan eveneens lid is, werken zijn voortdurend aan de verbetering van de zangtechniek. Ook is hij een graag geziene gast bij concerten van het Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V.

Aan zijn nieuwe cd, opgenomen in de Martinikerk te Bolsward werkten naast eerder genoemde koren o.a. organist Pieter Heykoop, het Kamper trompet-duo Maurice en Janita van Dijk en tenor Jaco van Houselt mee.

De aanvang van het concert is 20.00 uur en de toegang is gratis. Na afloop is de nieuwe cd voor een gereduceerde prijs te koop.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*