dinsdag, juni 25, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNatuur & MilieuMaak je straat groen tijdens NLdoet 2024 met de actie ‘Heel Kampen Groeit en...

Maak je straat groen tijdens NLdoet 2024 met de actie ‘Heel Kampen Groeit en Bloeit’.

-

Fleurige boomspiegels, bloeiende geveltuinen, groene buurttuinen of insectenhotels, er is zoveel mogelijk als je het samen doet. In de hele gemeente Kampen maken betrokken bewoners hun buurt groener, gezonder en prettiger. Groene Loper Kampen helpt bij het aanvragen van financiën voor vergroeningsacties bij het Oranje Fonds.  Buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven uit de gemeente Kampen kunnen nu voor NLdoet 2024 subsidie aanvragen. Binnenkort zijn er weer twee aanvraagmomentenOp donderdag, 16 en vrijdag, 24 november a.s.

Een groene leefomgeving heeft een bewezen positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijk. Groen zorgt voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, biedt onderdak aan allerlei nuttige dieren en gaat opwarming van de stad tegen. Daarom wil Groene Loper Kampen nog meer buren, bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties enthousiasmeren. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde, groene samenleving!     

Aanvraagmomenten zijn op 16 en 24 november a.s. in café eetkamer ‘De Tijd’.
Wil je graag hulp bij de aanvraag? Kom dan naar eetkamer ‘De Tijd’, Broederstraat 17 in Kampen. Van 16.00 uur tot 19.30 uur helpen de vrijwilligers van Groene Loper Kampen onder het genot van een kop koffie je met het invullen van de benodigde formulieren.

Let op: het Oranje Fonds honoreert initiatieven met een ‘rechtsvorm’, bijv. een vereniging). De Groene Loper Kampen werkt samen met de stichting Boosterz om zo’n aanvraag goed te regelen, ook als je geen rechtsvorm hebt.

NLdoet en Groene Loper Kampen 
NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.  In 2024 vindt NLdoet plaats op 15 en 16 maart. Dan kunnen we weer laten zien hoe belangrijk actieve bewoners voor de samenleving zijn. Groene Loper Kampen haakt aan bij deze landelijke actie om groene buurtinitiatieven te stimuleren en te versterken. Groene Loper Kampen is onderdeel van het programma ‘Natuur voor Elkaar’, ondersteund door de gemeente Kampen en de provincie Overijssel.

Meer informatie kan je vinden op www.groeneloperkampen.nl

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen