Maarle Indoor 2015 levert mooie resultaten op

Geslaagd jaarlijks springconcours van de Deltaruiters uit IJsselmuiden

Nadat een week eerder de pony’s de rijbak betraden, waren afgelopen weekeinde de paarden aan de beurt. Donderdag 8 oktober en de twee daaropvolgende dagen werd er in verschillende klassen gesprongen en gingen de winnaars, na mooie resultaten behaald te hebben, met mooie geldprijzen naar huis.
Maarle IndoorSpringconcours van de Deltaruiters
De jaarlijkse traditie van het Maarle Indoor werd 26 jaar geleden ingezet. Tot dan toe werd er ieder jaar in mei een outdoor concours verreden. De laatste twee keer maakte de neerslag echter de wedstrijden onmogelijk. Veel regen had het wedstrijdterrein zeer verslechterd. Wat dat betreft is de kleigrond in IJsselmuiden niet ideaal voor de paardensport. Er werd toen gekozen om jaarlijks een indoor concours te organiseren. Van grotere omvang want animo en talent voor de paardensport is zeker wel aanwezig in IJsselmuiden.

De naam van het indoor concours werd ontleend aan het Maarle Gilde uit IJsselmuiden, dat inmiddels niet meer bestaat. De Maarle trofee, de hoofdprijs, werd gesponsord door het Maarle Gilde en was ontworpen door architect Van den Berg. De viering van het zilveren jubileum ging vorig jaar gepaard met extra rubrieken en geldprijzen.

Uitslag van het indoor concours
Donderdag startte het concours met de klasse M, Z en ZZ. Miranda Spronk won met Golden Christien de klasse Z/ZZ in een snelle barragetijd van 34,32 seconden. Met Daquereau behaalde zij In de klasse M nog een mooi elfde plaats.
Vrijdag en zaterdag werd er gereden in de klassen B en L en vond de finale plaats van de L-klasse. Julie Spaargaren en Lineke Jager reden allebei een mooie finaleronde. Julie met Dutch Zurich Omhg behaalde en zesde plek en Lineke met Challenge Fortuna werd vierde.
Maarle IndoorResultaten buiten IJsselmuiden
De Deltaruiters melden dat er ook op uitwedstrijden mooie resultaten zijn behaald door hun amazones. In Epe startte Jeanine Jorna met Glenda bij een dressuurwedstrijd. Daar reed ze de eerste proef voor 194 punten en een eerste prijs. Haar tweede proef verliep nog iets beter en leverde haar 195 punten op oftewel een tweede prijs. De medailles en prijzen vloeiden rijkelijk afgelopen weekeinde. Op het geslaagde Maarle Indoor en daarbuiten.

Zie ook:
Uitslagenpagina van de Deltaruiters
Informatiepagina van de KNHS

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*