Mahler 5, wie vind dat nou niet mooi!

Wie kent hem inmiddels niet de trompetist Erik Vloeimans die crossovers doet met klassieke musici of wat te denken van ‘Kyteman’ die de grenzen van de muziek op zoekt met zijn trompet. Het lijkt allemaal te beginnen op het moment dat de media zijn oorsprong beleefde door radio en televisie en daarmee bijvoorbeeld Louis Armstrong een groot podium kreeg voor zijn muziek. Minder bekend zijn vaak de ‘klassieke’ jongens die voor het grote publiek, minder lijken op te vallen. Tijd voor verandering.

Maurice van Dijk
Maurice van Dijk

In 2012 kreeg Maurice van dijk de vraag of hij een solo-album wilde opnemen. Dat vond hij natuurlijk een hele eer, maar de trompettist wilde daar wel handen en voeten aan kunnen geven op een manier waar hij zelf achter zou staan. Er is tenslotte al zoveel opgenomen door evenzoveel bekende en minder bekende musici, waarvan de helft waarschijnlijk niet verder komt dan de drempel van het huis van diezelfde musicus.

In tussentijd nam hij het album: ‘Uit het Hart’ op met zijn vrouw die toen amper drie jaar trompet speelde. Verrast dat zij waren dat het genomineerd werd voor beste instrumentale album 2013 (Zilveren Duif Awards). Deze zomer nam het echtpaar (DUOvanDIJK) het vervolg op (dit wordt begin volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid in Ahoy en in het Duitse Soest gepresenteerd.)

Terugkomend op wat Maurice van Dijk dan zelf zou willen benaderde hij diverse musici om uit te zoeken wat mogelijk is. En vooral wat nog niemand heeft gedaan, zodat het een aanvulling kan zijn op het gebied van de kunst & cultuur. De wereldberoemde organist: David Briggs wilde zich wel wagen aan de ideeën van deze trompettist, maar met zijn volle agenda zou het een project voor de verre toekomst worden.

Een grote wens kwam bovendrijven door een telefoontje met pianist Martijn Blaak. De grote wens is: De 5de Symfonie van de Joodse Componist Mahler opnemen en uitvoeren in een kleine bezetting.

Wat is daar allemaal voor nodig:
Een studio en de juiste opname apparatuur (en de mensen erbij), een platenmaatschappij (STH records) en gekwalificeerde musici twee top vleugels een goed arrangement. De eerste helft van de financiën heeft Van Dijk al voor elkaar, maar voor de tweede helft kan hij niet zonder het grote publiek. Maurice (initatiefnemer) zoekt mensen die dit project willen steunen en zo een bijdragen willen leveren aan een nieuw en uniek stukje muziekgeschiedenis. Muziek die het verdient om gehoord te worden.

“Via voordekunst.nl hopen we het resterende bedrag bij elkaar te krijgen. Voordekunst.nl is een mooi plafvorm om kunstproducties tot stand te laten komen.” aldus een trotse van Dijk

Voor meer informatie: www.mauricevandijk.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*