zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRechtspraakMan die vrouw in Stadspark Kampen verkrachtte moet 3 jaar de gevangenis...

Man die vrouw in Stadspark Kampen verkrachtte moet 3 jaar de gevangenis in

-

Bashir Z. (19) is donderdag tot een gevangenisstraf van 3 jaar veroordeeld door de rechtbank in Zwolle. Hij verliet vorig jaar september samen met een 35-jarige vrouw Club Fatih in Kampen. Met de armen om elkaar heen geslagen liep het tweetal naar het Kamper stadspark. In het park verkrachtte hij de vrouw. Bashir Z. moet, naast de celstraf, 8.000 euro schadevergoeding aan zijn slachtoffer betalen.

In de nacht van 24 op 25 september 2022 ontmoette Z. de vrouw in de club in de Kampense binnenstad. De vrouw was behoorlijk onder invloed van alcohol en drugs. Tijdens de inhoudelijke zitting verklaarde Z. seks met haar te hebben gehad tussen auto’s op vermoedelijk de Burgwal. Daarna wilde de vrouw volgens hem nog een keer seks met hem. Zodoende kwamen ze terecht in het stadspark. Volgens Bashir was er geen sprake van dwang en ging alles met haar instemming.

De vrouw werd later die nacht op blote voeten aangetroffen door een voorbijganger nabij het park. Haar kleren waren vuil en in haar haren zaten blaadjes. De apathische vrouw zei direct te zijn verkracht. De officier van justitie stelde twee weken geleden dat de vrouw als een varken behandeld is door Z., op een grasveld tussen de hondenpoep.

Blauwe plekken

De rechtbank zag zich voor de vraag gesteld of er sprake was van verkrachting of vrijwillige seks. “De verklaringen van de vrouw zijn niet volledig, maar ze zijn niet onbetrouwbaar,” oordeelde de rechtbank. Ook is er volgens de rechters voldoende ondersteunend bewijs, zoals de staat waarin de vrouw werd aangetroffen kort na de verkrachting. Tijdens het forensisch medisch onderzoek werden er blauwe plekken in de hals van de vrouw aangetroffen. De rechtbank vindt het aannemelijk dat deze zijn ontstaan toen Bashir Z. de keel van de vrouw probeerde dicht te drukken. Dat het zuigzoenen zijn geweest zoals Z. verklaarde, werd ongeloofwaardig geacht door de rechtbank.

De rechters rekenen het Z. aan dat hij voorbijging aan het verzet van de vrouw. De rechtbank zag ondanks de jonge leeftijd van Z. geen aanleiding om jeugdstrafrecht toe te passen. De rechtbank veroordeelde hem tot 36 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Dit met een proeftijd van 3 jaar.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen