donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurMasterclass leidt tot kleine revolutie in het Ikonenmuseum Kampen

Masterclass leidt tot kleine revolutie in het Ikonenmuseum Kampen

-

Zaterdag 25 januari organiseerde cultuurZIEN in samenwerking met kunstschilder Wouter Berns een masterclass in het Ikonenmuseum. De masterclass bestond uit een rondleiding door het Ikonenmuseum, waar de reguliere tentoonstelling van ikonen was aangevuld met zeven moderne werken van Wouter Berns. Daarna werd urenlang geschetst en geschilderd in het atrium van het museum.

De kleine revolutie in het Ikonenmuseum bestaat uit het tussen de ikonen op zaal hangen van zeven schilderijen van Wouter Berns.

Wouter Berns geeft op schijnbaar realistische wijze de wereld weer, maar wie beter kijkt ziet dat zijn schilderijen ongerijmde verhalen vertellen. Daarnaast hangen volgens strenge en strikte regels uitgevoerde ikonen, die verhalen uit de Bijbel en allerlei heiligen weergeven. Naast elkaar gehangen gaan schilderijen en ikonen de dialoog met elkaar aan en wordt de inhoud van de verschillende kunstwerken geïntensiveerd.

Voor deelname aan de masterclass waren uit het gehele land mensen naar Kampen gekomen. De masterclass startte met een rondleiding langs de zeven combinaties Ikoon + schilderij van Wouter Berns. Carin Koopman van cultuurZIEN gaf bij iedere combinatie de verhalen achter de kunstwerken en de redenen van combineren. Dit werd vervolgens aangevuld door Wouter Berns met een verhaal over het ontstaan van het schilderij. Geïnspireerd door deze rondleiding gingen de deelnemers vervolgens aan de slag met het maken van schetsen en ondertekeningen voor een schildering op paneel. De middag werd geheel gevuld met schilderen. Tot 8 februari blijven de schilderijen van Wouter Berns in het Ikonenmuseum hangen en kunnen bezoekers van deze bijzondere combinaties genieten..

Een foto-impressie van de masterclass Ikoon en Idool volgt hierbij. Binnenkort gevolgd door een inleidende video over de masterclass.

IkoonIdool2-eind-1bb

IkoonIdool2-5b

IkoonIdool2-6b

IkoonIdool2-7b

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen