Matige vertoning DOSK en weer geen punten

Verslag door: Jan de Vries
Foto door: Marc Maurer

Een vrije bal in de 7e minuut van DOS ’37 was het eerste wapenfeit deze middag. De voorzet werd goed ingekopt, maar Kevin Dijkstra stond op de juiste plek en kon de bal eenvoudig pareren. Niet veel later kreeg de thuisploeg een indirecte vrije trap in de vijandelijke zestien in de schoot geworpen na een terugspeelbal. Gebrek aan een plan en een slechte uitvoering hielpen de potentiële kans om zeep.

DOS’37 trok het spel naar zich toe en de poelänten kwamen er niet aan te pas. Het elftal van Jeroen Niks wist echter ook amper kansen te creëren. Een knappe kopbal van Ronald te Morsche in de 32e minuut werd door Kevin over de doellat getikt. In de nastoot van de corner viel de bal pardoes tegen de binnenkant van de paal weer het veld in. DOS kwam goed weg.

Af en toe wist Martijn Barneveld met een diepe bal de buitenspelers te vinden en was er gevaar. De eerste keer (26e minuut) werd er afgefloten voor buitenspel. Daarna over rechts (36e minuut) mocht het wel doorgaan. Vanaf de achterlijn werd de bal teruggelegd op Ruben Meijer, maar hij mistte de bal volledig. In de rebound leek Burak Alp uit te gaan halen, maar hij zag dat Matthijs de Blok op links helemaal vrij stond. Zijn schot leek een treffer te gaan opleveren, maar werd ternauwernood door een verdediger geblokt.

Al met al een matig schouwspel. Maar het venijn zat hem in de slotfase van de 1e helft. Als gevolg van balverlies rechts achterin kwam Koen Nijkamp aan de bal. Met een prachtig krullend schot in de verre kruising zette hij de 0-1 op het scorebord. In de 44e minuut kwam daar nog een tweede treffer bij. Een wilde peer naar voren bracht Kevin en Martijn in verwarring, waardoor een lange been van Menno Kamphuis voldoende was om DOS ’37 nogmaals te laten juichen. DOS mocht nog van geluk spreken dat een afstandsschot niet nog ook binnen viel. Kevin wist met een uiterste krachtsinspanning de bal uit zijn doel te houden.

Na de rust werd het vertoonde spel nog minder. DOS Kampen kon geen vuist maken. Kansen waren er van beide kanten niet. Ook de vier wissels aan DOS zijde mochten niet echt baten. Pas in het laatste kwartier, Nick Notrot had inmiddels de laatste linie verlaten, kwam er meer druk. Het opportunisme leverde corners en een vrije bal op, maar geen doelpunten. DOS ’37 kon van de extra ruimte profiteren met enkele goede mogelijkheden, maar daar bleef het bij.

Een teleurstellende wedstrijd met een slecht resultaat. DOS blijft zo met drie punten onderaan staan in de 1e klasse D. Naar alle verwachting zal dit ook de laatste competitiewedstrijd van dit jaar zijn geweest. Een vervroegde winterstop, waarbij het nog maar de vraag is hoe het nu verder moet. DOS zal deze periode goed kunnen gebruiken om de spelers weer scherp en fit te krijgen.

Opstelling: Kevin Dijkstra, Toine Mulder (46e Allan Bakker), Burak Öztürk, Martijn Barneveld, Nick Notrot, Klaas Jan Mulder, Burak Alp, Robin Mulder (68e Mitchell Hooisma), Ruben Meijer (57e Robin Horstman), Matthijs de Blok, Raymon Beuling (68e Twan Knul).


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*