zaterdag, april 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportPrima weekend voor basketballers Lay Back

Prima weekend voor basketballers Lay Back

-

Lay Back H1 verslaat Rebound ’73 Harderwijk H2 en U18 verslaat Valley Bucketeers Nijverdal

Dit weekend heeft Lay Back thuis een prima overwinning behaald op Rebound ’73 Harderwijk H2. Het werd 59-42.

Al vanaf het begin domineerden de Kampenaren de wedstrijd en na afloop van de eerste twee kwarten stond er al een ruime voorsprong op de borden. In de eerste twee kwarten was het aanvalsbeeld echter wel gevarieerd, omdat prima en slordig spel elkaar afwisselden. Met name verdedigend kon er nog wel een stapje extra worden gezet, hoewel Rebound gelukkig niet wist te profiteren. Waar in de eerste twee kwarten aanvallend veel spelers aan scoren toe kwamen (Marc van der Tas, Rob de Vries (15 punten), Mathijn van Zon en Jan Schouten), moest in de resterende twee kwarten zwaar geleund worden op de nu al wedstrijden lang sterk spelende Martijn Mulder (topscorer met 21 punten). Lay Back speelde overigens bewust hun beste schutter geregeld vrij, en deze stelde dan ook niet teleur.

Logo_2008_smallDe wedstrijd had nog een spectaculair tintje gekregen als Cedric Njeumen een van zijn spetterende dunks had kunnen afleveren, maar een prima poging eindigde helaas op de achterkant van de ring.

Door de overwinning heeft Lay Back nu al vijf wedstrijden op rij gewonnen en blijft het samen met de Orca’s uit Urk en de Bossini GS Stars uit Elburg strijden om de koppositie.

Lay Back U18 heeft zaterdag in Nijverdal de Valley Bucketeers laten zien dat het niet voor niets ongeslagen aan kop staat in de competitie. Met prima en snel circulatie-basketbal, met name in de eerste twee kwarten, werden de langere jongens uit Nijverdal zoekgespeeld. Zowel aanvallend als verdedigend werd geconcentreerd gespeeld, waardoor halverwege al een ruime voorsprong op de borden stond (19-31).

De tweede helft had U18 meer moeite om het tempo hoog te houden, omdat de sterk spelende Thomas Bloemers (12 punten) net van blessure terugkomt en daardoor nog wedstijdritme mist, terwijl Leon Helleman wegens griep al lang blij was dat hij überhaupt nog heen en weer kon rennen, hoewel hij toch nog 12 punten binnengooide. Op dat moment bleek dat het doorwisselen Nijverdal, dat 10 spelers had, een conditionele voorsprong opleverde. De wegens stage afwezige Thomas Steenwinkel, die razendsnel en bijna onvermoeibaar is, wordt op zo’n moment echt gemist. Desondanks kon Lay Back de voorsprong nog iets uitbouwen, omdat dit seizoen de kracht van het team in de breedte is toegenomen. Dat bleek ook uit de verdeling van de gescoorde punten. Djordje Nikolic scoorde eveneens 12 punten, Thomas Sollie 9, Marvin Heldoorn 7, Matthijs van der Tas 6 pt en Wessel van den Brink 4 punten. Het leverde een eindstand op van 42-59.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen