Medan Trio vertelt ‘Het verhaal van Tareq’

Er zijn nog enkele gratis kaarten beschikbaar voor de voorstellingen

Door de coronamaatregelen moest het steeds worden verschoven, maar maandag 14 juni is het dan eindelijk zover: de bijzondere en unieke voorstelling ‘Het verhaal van Tareq’ van het Medan Trio, te zien en te horen bij Quintus in Kampen.

In 2020 werd de bevrijding van Nederland in 1945 herdacht. Een actueel thema, omdat ‘Vrijheid’ van groot belang is voor de toekomst van ons land. Het onderwerp stelt vragen aan de orde als: wat betekent vrijheid voor jou en wat betekent het om te leven in een land waar vrijheid niet vanzelfsprekend is? En hoe ziet je leven eruit als je moet vluchten? Over deze vragen gaat de ontroerende en intieme voorstelling ‘Het verhaal van Tareq’ van het Medan Trio met beeld van Timon Vader. De voorstelling vol muziek, illustratie en animatie vertelt het verhaal van een Syrische vluchteling die naar Nederland kwam. “Vluchtelingen blijven vaak abstract. We staan er soms niet bij stil dat we het over mensen hebben. Maar elk mens heeft zijn eigen verhaal en daarom willen wij één van deze verhalen vertellen”, aldus het Medan Trio dat bestaat uit drie jonge, professionele musici, die elkaar tijdens hun opleiding aan HogeschoolArtEZ in Zwolle hebben leren kennen: Nathalie Schaap (zang en contrabas), Laurens Schweppe (piano) en Kasper Rietkerk (saxofoon). De laatste, een oud-leerling van het Ichthus College en van Quintus, groeide op in Kampen.

Timon Vader
Het Medan Trio maakt lyrische muziek, in samenspraak met beelden. Voor Het verhaal van Tareq werd samengewerkt met Timon Vader, afgestudeerd illustrator aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Timon maakte talloze tekeningen, met de hand, waaruit hij uiteindelijk een animatiefilm samenstelde. Het verhaal van Tareq kwam in aanmerking voor een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hierdoor kon de voorstelling worden uitgebreid waardoor het verhaal nog duidelijker verteld wordt.

Er zijn nog enkele gratis kaarten beschikbaar voor de voorstellingen van 10.30, 11.30 en 13.00 uur. Reserveren kan via t.brink@quintuskampen.nl. De voorstelling duurt ongeveer 35 minuten en is gratis. Kaarten voor maandag 14 juni zijn te reserveren via t.brink@quintuskampen.nl of bel maandagochtend vanaf 9.00 uur met 038-3371200.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*