Meditatieve viering met jongerenkoor Hykanon

Bijzonder samenzijn op Paaszaterdag in R.K. Kerk IJsselmuiden

Op Stille Zaterdag staat jongerenkoor Hykanon stil bij de vraag die mensen al eeuwig bezig houdt: Is dood dood of toch niet? Rond Pasen wordt die vraag elk jaar weer actueel. Tussen Goede Vrijdag en Pasen lijken leegte, stilte en verdriet de boventoon te voeren maar er is ook hoop en er zijn ook lichtpuntjes. Dit komt allemaal terug in een meditatieve viering op Paaszaterdag 26 maart om 19u00 in de RK Kerk aan de Oosterholtseweg (IJsselmuiden).

Hykanon Paaszaterdag

Samen met pastor Hans Schoorlemmer (Thomas a Kempis parochie) heeft jongerenkoor Hykanon een bijzondere viering samengesteld met als thema ’Als alles duister is’, naar het gelijknamige lied uit Taizé. Rondom een aantal korte evangeliën die vertellen over de kruisiging en dood van Jezus op Goede Vrijdag en Zijn opstanding met Pasen heeft het jongerenkoor een aantal moderne verhalen en teksten geselecteerd. Deze sluiten naadloos aan op liederen als ’Via Dolorosa’ (Sela) en ’When you believe’ (The prince of Egypt). Nieuw is het ingestudeerde lied ’Hij leeft in jou’ (The Lion King).

Hykanon logo

Traditionele elementen van een Rooms-Katholieke viering ontbreken, zoals het Kyrie en het Heilig Avondmaal. Daarmee wordt het een toegankelijke viering voor jong én oud, katholiek én protestant. Toegankelijk voor iedereen die open staat voor meditatieve teksten en inspirerende, ontroerende muziek. Jongerenkoor Hykanon komt uit Kampen en IJsselmuiden, kent momenteel 15 leden en staat onder leiding van Janet van Gaalen-Schouten en Paul de Vroome. Het koor brengt moderne teksten en liederen in de kerk ten gehore. Hieronder speelt hun eigen videoregistratie van hun twee maal uitgevoerde jubileumconcert vorig jaar en wordt verwezen naar eerdere artikelen.

Zie ook:
Jongerenkoor Hykanon geeft felicitatieconcert
Na Buitenkerk ook RK Kerk IJsselmuiden behouden (video)
Website Hykanon
Facebookpagina Hykanon