Meerkampsters Isala’96 stabiel op NK Meerkamp

Op zondag 14 februari werd het Nederlands Kampioenschappen Meerkamp en Masters gehouden in het Omnisport te Apeldoorn. Voor de meerkamp kwamen Gejanne Lussenburg en Lieke Bakker uit voor Isala’96. Bij het kampioenschap voor de Masters kwamen Dennis Endeman, Tiny Hellendoorn en Guus van der Laan uit op respectievelijk het kogelstoten en hoogspringen.

isala indoor
Dat Lieke en Gejanne de laatste tijd gelijk opgaan, bleek ook weer dit NK. Bij het eerste onderdeel, de 60 meter horden liep Lieke een fractie sneller naar een tijd van 9.06. Gejanne snelde naar 9.08 seconden. De tijden waren goed voor de 3 en 4 plaats. Daarna kwam het hoogspringen aan de orde. Met een knappe hoogte van 1.68 meter sprongen de dames een gelijke hoogte. Goed voor een derde plaats. Het derde onderdeel was het kogelstoten. Hier kwamen de onderlinge eerste verschillen in beeld. Gejanne stootte naar een knappe afstand van 11.73, terwijl Lieke de 4 kilo zware kogel naar 10.04 wierp.
Bij het verspringen waren de rollen omgedraaid. Lieke sprong naar een persoonlijk record van 5.84 meter. Deze afstand is ook meteen goed voor het haar eerste kamper record. Gejanne kwam tot een redelijke 5.52. Het kwam dus aan op de afsluitende 800 meter. Voor de 800 meter stonden de dames 3 en 4 in het algemeen klassement. En er werd hard gelopen vanaf begin af aan. Gejanne had een missie en dat was zilver, dus een gat slaan van circa 10 seconden. De eerste twee ronden gingen snel, echter daarna kwam de man met de hamer. Gejanne werkte de 800 af in 2.25,53 en zeer knap daar achter Lieke met een tijd van 2.28,03. In totaal pakte Gejanne 3822 punten en behaalde hiermee het brons. Lieke behaalde 3778 punten en pakte na 5 jaar eindelijk weer een persoonlijk record punten.
Bij het master kampioenschappen kwam Dennis Endeman uit op het kogelstoten bij de mannen 35 jaar. Met een afstand van 11.30 werd hij voerde. Bij de vrouwen 60 plus kwam Tiny Hellendoorn ook in actie op het kogelstoten. Met een zeer knappe 11.93 meter behaalde ze wederom een Nederlands Record. Guus van der Laan kwam bij de mannen 70 jaar tot een hoogte van 1.24 meter bij het hoogspringen en werd hiermee derde.
Voor uitslagen : www.atletiek.nl/liveresults