donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNatuur & MilieuMeld je tuin aan op de Nationale Tuin & Klimaat Route

Meld je tuin aan op de Nationale Tuin & Klimaat Route

-

Vang jij regenwater in je tuin op met een regenton, wadi of grindkoffer? Of heb jij planten en bloemen op je balkon staan waar insecten en vogels erg blij van worden? Meld jouw duurzame tuin, balkon of project dan aan op de website van de Nationale Tuin & Klimaat Route. Gemeente Kampen ondersteunt dit initiatief en moedigt inwoners aan hun tuin op het landelijke platform met duurzame voorbeeldtuinen te zetten.

Op de website van de Nationale Tuin & Klimaat Route kunnen tuineigenaren een tuinprofiel aanmaken en aangeven welke maatregelen zij hebben genomen. Denk aan maatregelen als een regenwatervijver, een bijenhotel of een tuin vol planten. Iedereen die iets heeft aangepast in zijn tuin, is welkom. Aanmelden kan via: www.tuinenklimaatroute.nl

Open dagen
Tuineigenaren die hun tuin hebben aangemeld, kunnen ook meedoen met de open dagen op 2 en 9 september 2023. Zij geven die dagen een kijkje in de keuken en laten hun tuin zien aan bezoekers. Er is dan alle ruimte om vragen en ervaringen te delen.
Vorig jaar stelden zo’n 30 trotse eigenaren hun tuin open voor publiek. Meer dan honderd bezoekers schreven zich in voor een bezoek aan een duurzame tuin.


Over de Nationale Tuin & Klimaat Route
Op het platform van de Nationale Tuin & Klimaat Route staan meer dan 120 inspirerende voorbeelden van inwoners, gemeenten en organisaties die hun tuin (deels) klimaatbestendig hebben gemaakt. Deze tuinen zijn zo ingericht dat ze zijn voorbereid op weersextremen zoals hoosbuien, droogte en hitte. Ook is een klimaatvriendelijke tuin een fijne plek voor insecten, vogels en andere dieren.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen