vrijdag, september 20, 2024

HomeRegiosportMoeizame bekerzege KHC

Moeizame bekerzege KHC

-

Zaterdagmiddag moest aangetreden worden tegen het Zwolse ZAC. De oude bekende van vroeger speelt nu net als KHC op zaterdag en staat met 18 punten uit 6 wedstrijden fier bovenaan in de 3e klasse.

khclogoVroeger op de zondag speelde KHC diverse keren tegen de Zwolse club, wedstrijden aan de Oude Veerweg In Zwolle en op Sportpark Seveningen werden steevast bezocht door heel veel publiek en stonden vaak bol van de spanning. De wedstrijd van afgelopen zaterdag begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de veel te vroeg overleden Rosa Stempher, echtgenote van onze vrijwilliger Andre Stempher.

De wedstrijd was matig met name in de 1e helft viel er weinig te genieten voor het publiek. Kansen waren er nauwelijks. In de 23e minuut was er de 1e kans voor KHC. Brenn de Lange werd aangespeeld door Tom Diender en kwam oog in oog met de doelman. Die verwekte de inzet vervolgens tot hoekschop. Daarna een fase waarin de slordigheden van KHC toenamen en ZAC gevaarlijker was. Dat resulteerde in de 29e minuut tot een 0-1 achterstand, nadat de bal voor een speler van ZAC kaatste. Gelukkig voor KHC bracht Danny Pruim na een fraaie actie vlak voor rust de partijen weer op gelijkhoogte. Daarna nog een grote kans voor ZAC, maar keeper Kevin Dijkstra haalde de inzet knap uit de rechter beneden hoek.

Na de thee een wat sterker KHC, dat wat gelukkig aan de 2-1 kwam via een eigen doelpunt van ZAC. Hierna kwam Arjan Bults in het veld, de speler was langdurig geblesseerd. In de 63e minuut werd het 3-1, echter de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel door arbiter Jan van Dijk Uit Dronten. In de 76e minuut werd het als nog 3-1 via een treffer van Jeffrey de Nooijer na goed doorzetten van Karim Gabara. Hierna nog een kans voor ZAC, een inzet ging rakelings via de lat over het doel.

Resumerend een toch wel verdiende overwinning voor KHC, in een uiterst sportieve ontmoeting. De prima leidende scheidsrechter van Dijk hield de kaarten op zak en daar had iedereen vrede mee. Volgende week de uitwedstrijd tegen koploper Deto. Misschien dat KHC voor een verrassing kan zorgen. De wedstrijd in Vriezenveen begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dick Beldman uit Holten. We gaan met de bus vertrek 12.30 uur.