Moeizame zege voor KHC in Friesland

KHCWoensdag kwam het schokkende bericht binnen dat oude verzorger Herm van der Meulen geheel onverwacht is overleden op de leeftijd van 74 jaar. Dinsdagavond wanneer KHC de 2e bekerwedstrijd thuis zal spelen tegen Hoofdklasser Urk zal KHC Herm herdenken. De wedstrijd begint met een minuut stilte en onze spelers zullen dan rouwbanden dragen.

Dan de wedstrijd in Friesland, tegen Blauw-Wit 34 die we alleen kennen vanuit het verleden toen ze tegen GoAhead en Dos Kampen voetbalden. De Friezen hebben een geheel nieuwe accommodatie, en gezegd mag worden dat het er perfect uitziet.

KHC ging goed van start, het had direct een overwicht en Blauw-Wit 34 kwam er nauwelijks aan te pas. Al in de 3e minuut was er tegenslag, Erik Post kreeg een bal in het gezicht en moest naar de kant en kon niet verder spelen. In de 7e minuut de 1e kans ,Karim Gabara wist echter oog in oog met de doelman niet tot scoren te komen. In de 23e minuut weer een dot van een kans voor KHC, Tom Diender kwam goed door op de rechter vleugel, bracht de bal hoog voor het doel. Ibo Tuncer had in de vervolg actie de bal voor het inkoppen, echter de bal ging rakelings naast.

KHC morste met de kansen, en dat kwam de ploeg in de 2e helft duur te staan want het moest tot aan het gaatje op het snikhete kunstgrasveld van Blauw-Wit ’34. Toch kwam KHC net voor rust op een 0-1 voorsprong. Jeffrey van der Vlist plaatste de bal richting Ibo Tuncer, die vervolgens de 0-1 op de borden bracht. Zo was het maar 0-1 waar het 0-3 of 0-4 had moeten zijn met de rust gezien de kansen en mogelijkheden. Na rust kwam Blauw-Wit’34 dan ook terug in de wedstrijd. In de 49e minuut kwam het zelfs op gelijke hoogte. Dit na een fout in de defensie en een uitglijer van doelman Kevin Dijkstra. KHC moest vervolgens volop aan de bak, en dat viel niet mee op het warme veld. Blauw-Wit’34 kwam bijna nog op voorsprong toen de bal het aluminium beroerde. Echter dat zou teveel van het goed zijn geweest. KHC pakte toch terecht de zege. In de 70e minuut mocht Tuncer aanleggen voor een vrijeschop, die ketste vervolgens af op de muur. Jeffrey van der Vlist kopte vervolgens de 1-2 binnen na mistasten van de friese doelverdediger.

Resumerend een terechte maar moeizame zege, in een uiterst sportieve wedstrijd goed geleid door scheidsrechter Douwe Hooijenga uit Burgum. KHC zal effectiever moeten voetballen, niet teveel lopen met de bal, zeker niet onder zulke warme omstandigheden op een kunstgrasveld. Maar ook aanvallers die oog in oog met de doelman veel koelbloediger moeten zijn. Dinsdagavond zullen we het hopelijk zien. De wedstrijd tegen Urk op Sportpark De Venen begint om 20.00 uur

Man van de wedstrijd – Nick Notrot


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*