Mooie overwinning KV DOS Kampen Veltman tegen Antilopen uit Leusden

280

Ingezonden sport – Afgelopen zaterdag deden de korfballers van DOS goede zaken door Antilopen in de slotfase te verslaan met 16-14. Een paar maand geleden in de heenwedstrijd in Leusden hadden de korfballers uit Kampen weinig te vertellen en werden daar volledig overklast, ze verloren toen terecht. De korfballers uit Kampen wisten dus wat ze moesten doen. De ploeg heeft de laatste weken laten zien dat ze onder coach Michael Jongman zijn gegroeid. Mede door een sterke invalbeurt van Linda van Keulen liet de ploeg in de laatste 10 minuten zien dat ze genoeg kwaliteit in huis hebben, wat uiteindelijk de doorslag gaf in een verdiende overwinning.

Antilopen begon sterk, na tien minuten spelen keken de korfballers uit Kampen tegen een achterstand aan van 3-6. De thuisploeg wist zich prima te herstellen door afstandsschoten van Matthijs Bastiaan en Yvonne ten Hove waardoor de ruststand van 8-9 werd bereikt. De beide ploegen leken na de rust aan en elkaar gewaagd, het werd een gelijk opgaande strijd. Bij de stand van 13-13 bracht coach Jongman Linda van Keulen in. Van Keulen bracht met haar inzet, ervaring en twee zuivere afstandsschoten net wat extra waardoor de thuisploeg met een knappe overwinning het veld verliet. Door deze uitslag staat DOS op een nette 4e plek en kan er vol vertrouwen aan het zaalseizoen worden begonnen.

Scores: Matthijs Bastiaan 5, Dennis van Putten 3, Daniël Lewerissa 2, Esther Hamberg 2, Linda van Keulen 2, Wesley Doorn 1, Yvonne ten Hove 1.