Muzikale ontmoeting PraiseMen5 en Kerkorgel


Op vrijdagavond 6 februari a.s. organiseert Stichting Galilea een uniek concert in de Hoeksteen te IJsselmuiden. PraiseMen5 uit Kampen en organist Gerwin van der plaats dagen elkaar muzikaal uit in een programma van Gospels en klassiek repertoire in een modern jasje.

PraisMen5PraiseMen5 is een enthousiaste en inmiddels ervaren praiseband uit Kampen die hun muzikale bijdrage leveren aan diverse kerkelijke activiteiten. De bezetting is zodanig dat zij breed inzetbaar zijn, van een ‘klassieke’ insteek met akoestisch gitaar, piano en viool tot en met het stevige ‘rocky’ genre met de volledige band. Standaard presenteren zij een mooie mix van beide, afhankelijk van de sfeer en uiteraard de teksten van de liederen. Hun repertoire bestaat uit o.a. opwekkingsliederen, maar ook ‘psalmen voor nu’ en een enkel lied van bekende gospelartiesten.

Gerwin van der plaatsGerwin van der Plaats, bekend om zijn enthousiaste orgelspel en een van de vaste bespelers van het Hoeksteen-orgel wil op deze manier het kerkorgel op een vernieuwende wijze presenteren. De verrichtingen van de organist zijn ook te volgen via beamerschermen in de kerk.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan om 19.30 uur open. De toegang is gratis maar er zal wel een collecte worden gehouden ten bate van het werk van Stichting Galilea.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*