Myosotis en Margaretha open voor Monumentendag

Op zaterdag 10 september staan de deuren van Myosotis en Margaretha open voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de landelijke Monumentendag. Het thema dit jaar is Iconen en Symbolen. Er staan op beide locaties tal van activiteiten op het programma.

Onder leiding van een gids kan de bezoeker van Myosotis een kijkje nemen in het voormalige stadsziekenhuis. Er is een expositie verzorgd door leerlingen van de Engelenbergschool en er is een kinderkleedjesmarkt. In het restaurant staan verschillende kramen met verkoop van zelfgemaakte artikelen en lekkernijen en er is een muzikaal optreden.

Onthulling kunstwerk
In Myosotis wordt ook het glas in loodproject onthuld. Aan dat project hebben zowel leerlingen van de Engelenbergschool als cliënten van Myosotis aan gewerkt.

De afdeling Botermarkt is vertegenwoordigd met kramen, de opbrengst hiervan gaat naar de aanschaf van een tovertafel voor de cliënten. Ook kan er meegedaan worden aan een speurtocht waarbij letters op zowel de locatie Myosotis als Margaretha gezocht moeten worden. Hieraan is een prijsje verbonden. Er is ook een kleurplaatwedstrijd op beide locaties.

Margaretha
In Margaretha speelt ’s morgens speelt een draaiorgel en ’s middags is er een optreden door ‘de Muziekbrouwerij’. Er is een Mandenmaker en een kraam van het Ikonenmuseum en “de Burgwalstede”. Er worden kniepertjes gebakken en zelfgemaakte cake en baklava verkocht.
Ook bewoners zijn aanwezig met zelfgemaakte artikelen. Daarnaast zijn er kraampjes van Bakkerij Vermeij en snoepwinkel ‘Oma Smikkel’ en een marktkraam door ‘Onze Winkel’

Natuurlijk is er ook informatie te krijgen over IJsselheem met een fotohoek over de nieuwbouw van Margaretha. Verder kunnen kinderen blikgooien, meedoen aan de speurtocht ‘Iconen en symbolen’ en zijn er diverse rondleidingen door het gebouw.

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673