Video – Nabeschouwing Derby IJVV – Dos Kampen ( 1-3 )

Dos Kampen neemt drie punten mee uit IJsselmuiden.

Als eerste competitiewedstrijd stond er in de 2e klasse H direct een prachtig affiche klaar, de derby tussen IJVV en DOS Kampen. Twee ploegen waarvan verwacht mag worden dat ze met de nodige ambities aan het nieuwe seizoen gaan beginnen. Die ambities kregen in het bekertoernooi al gestalte, zowel DOS als IJVV hebben hier de poulefase succesvol afgesloten en stromen door naar de volgende ronde.

Daar waar er langs de lijn al direct sprake was van derbysfeer, met bengaals vuur en vuurwerk, was er in de eerste helft lange tijd lang geen sprake van een opwindende wedstrijd. Beide ploegen begonnen met goede wil, zochten ook wel de aanval, maar de teams bleven een beetje steken in goede bedoelingen.

IJVV logo 2In de eerste tien minuten lag het initiatief wat meer bij IJVV, maar gaandeweg werd DOS ook actiever, maar het spel aan beide zijden bleef wat mat, tot echt grote kansen kwam men niet. Bij DOS was Twan Knul de meest actieve speler voorin. Zijn goede spel in de eerste helft werd beloond met een treffer, Doelman Jasper Fix kon een ingeschoten bal slechts pareren, in de rebound vond Knul het net. Raymond Beuling kwam enkele minuten later een teenlengte te kort om de 0-2 in te tikken, en DOS doelman van Dijk maakte kort voor rust nog een IJsselmuider mogelijkheid onschadelijk. En zo werd er met 0-1 gerust.

In de tweede helft schoot IJVV fanatiek uit de startblokken. Dat resulteerde in een drietal mogelijkheden. Het net werd gevonden, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege een duwfout. Even later kreeg Lenhard de Velde kreeg een mogelijkheid, maar de beste mogelijkheid was er voor Roelof van den Berg die in kansrijke positie de bal net richting doel kon verlengen. Hij zag zijn poging net voorbij de paal hobbelen. Waar het IJVV niet lukte om de gelijkmaker aan te tekenen, was het aan de overkant plotseling wel raak. Tom Diender maakte zijn, bij KHC opgebouwde, faam waar en schoot mooi diagonaal in.

logo_doskampen2IJVV trok meteen na deze tegenvaller fel van leer richting het DOS doel, en eindelijk kwam er vuur in deze derby. Het vuurtje werd aangestoken door de aanvallers van IJVV die een bal uit het DOS doel snel wilden ophalen, DOS doelman van Dijk wilde dat voorkomen, er werd links en rechts geduwd en getrokken, en hier en daar werd er zelfs een tikje uitgedeeld. Zeker een vijftal spelers zou voor een kaart in aanmerking zijn gekomen, ware het niet dat de situatie voor arbiter Pouls totaal onoverzichtelijk was. Alleen de trappende beweging van Jeroen Drost richting een IJVV-er werd niet gemist, en Drost was dan ook de enige die in deze situatie als zondebok werd aangewezen en moest met een rode kaart het veld verlaten.

Na de rode kaart probeerde IJVV wel om de bakens nog te verzetten, maar was het DOS dat opnieuw door Tom Diender wist te scoren. IJVV probeerde het nog wel, raakte eenmaal de paal, en kwam op 1-3 door een doelpunt van Sybren Visscher. Het tiental van DOS kreeg in de slotfase echter nog goede mogelijkheden om meer zout in de IJsselmuider wonden te strooien, maar gescoord werd er niet meer.
Al met al een verdiende overwinning voor het beter voetballende DOS. De volgende week treden “de Poelanten” thuis aan tegen DZSV. IJVV gaat op bezoek bij Quick ’20 in Oldenzaal.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*