Nabeschouwing DOS Kampen – AVW’66

-

doskampen

‘Wedstrijd verdiende geen winnaar’

Onder een lekker voorjaarszonnetje stond de wedstrijd DOS – AVW’66 op het programma. De nummer 8 tegen de nummer 12. Met de wedstrijden tegen Zutphen (6e) en WVF (2e) in het vooruitzicht was deze wedstrijd, op papier althans, de beste kans voor DOS om de laatste noodzakelijke punten te pakken voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Ook AVW’66 had voor deze wedstrijd nog elk punt nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

AVW begon zeer gretig aan het duel, wat in de 5e minuut al een eerste serieuze kans opleverde; deze ging nog in de kluts verloren, maar een minuut later was het toch raak. Topscorer Robin van Otegem maakte de 0-1. Zo bleef de wedstrijd zich voornamelijk afspelen op de helft van DOS. Bij een ongelukkige actie raakte Wim Snippe al in de 14e minuut geblesseerd en moest hij vervangen worden door Maurice Vespignani.

Na een minuut of twintig leek DOS meer grip op de tegenstander te krijgen. Een fraai genomen vrije trap van Lenhard de Velde werd tenauwernood uit de goal gehouden. Maar ondanks enkele corners op rij en druk van DOS leidde dit tot niets. AVW nam het initiatief weer over en zo wist Daan Boonman uit een vrije trap raak te koppen, 0-2 voor de tegenstander. In de 35e minuut werd het zelfs 0-3 toen Mike Teeuw van AVW op keeper Wilco de Vries afkwam. Die kreeg de bal niet klemvast zodat Teeuw uit de rebound alsnog kon scoren.

In de 38e minuut was het toch raak voor DOS. Rob Kabboord kopte een voorzet van Joël Visscher fraai binnen. Dit leek DOS vleugels te geven, het geloof kwam terug. De 2-3 hing in de lucht. Op slag van rust verstapte Leroy Krijn zich nog. Voor hem in de plaats begon Jorik Schuur aan de tweede helft.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld als de eerste helft, het spelde golfde op en neer, de spelers moesten veel meters maken. Het was DOS die het eerst effectief was. In de 52e minuut zag Daniël van Warven Rob Kabboord vrij lopen, met een bekeken lange bal hoefde Kabboord het alleen nog even af te maken. In de 59e minuut zorgde Matthijs Winters na een snelle uitbraak over links voor het derde DOS doelpunt, na het uitspelen van de keeper schoot hij koelbloedig binnen. Met nog twintig minuten te gaan verliet Winters het veld en zorgde Arjan Vorsselman voor vers bloed.

Na een rommelige fase was het vervolgens toch weer AVW dat op voorsprong kwam: 3-4, doelpunt van Raoul Leenders. Direct daarna leek voor DOS een kopie van de goal van Matthijs Winters in de maak, ook Lenhard de Velde omspeelde de keeper maar faalde jammerlijk in de afwerking. DOS bleef aandringen. In de 83e minuut schoot Van Warven naast. Voor hem bleef ook vandaag de teller op nul staan. Maar een schitterend afstandsschot van een meter of twintig van Jorik Schuur zorgde in de 83e minuut toch nog voor de verdiende gelijkmaker. Daarmee was de eindstand van 4-4 bereikt.

Beiden partijen bleven strijden voor de winst en dat leverde een tumultueuze slotfase op waarbij binnen een minuut Kees van Bruggen en Jerry van Kerkhof van AVW beiden hun tweede gele kaart kregen en de douches vast warm konden laten worden.

De wedstrijd verdiende geen winnaar en verliezer. Wilskracht zorgde voor twee aanvallende teams en doelpunten, tegelijk was het ook de zwakte van beide teams dat ze vier tegendoelpunten moesten incasseren.

De belangrijkste winst was echter dat DOS met dit punt definitief de nacompetitie heeft ontlopen. Voor AVW’66 blijven de laatste wedstrijden van het seizoen nog van levensbelang.

0-1   6′ Robin van Otegem
0-2  27′ Daan Boonman
0-3  37′ Mike Teeuw
1-3  39′ Rob Kabboord
2-3  52′ Rob Kabboord
3-3  59′ Matthijs Winters
3-4  79′ Raoul Leenders
4-4  83′ Jorik Schuur