Natuurfotograaf Adri de Visser deelt zijn passie voor Afrika

Het boekomslag van het fotoboek 'Africa Together', een hommage van natuurfotograaf Adri de Visser aan het Afrikaanse continent.
Het boekomslag van het fotoboek ‘Africa Together’, een hommage van natuurfotograaf Adri de Visser aan het Afrikaanse continent.

Hij raakte vele harten met zijn verhaal toen hij eind november geïnterviewd werd door Humberto Tan in RTL Late Night. We zijn dan ook trots dat wij hem binnenkort in Kampen mogen ontvangen: Afrikafotograaf Adri de Visser uit Harderwijk.

Deze gelauwerde natuurfotograaf sluit op donderdag 26 februari de lezingencyclus rondom de World Press Photo Expositie in Kampen af. De Visser is bekend van zijn  overweldigende hommage aan de Afrikaanse natuur in het onlangs verschenen boek ‘Africa Together’.

In dit fotoboek valt zijn passie voor fotografie samen met zijn passie voor zijn geliefde Afrika. Adri de Visser geeft de fotopresentatie in Kampen in samenwerking met zijn vriend en collega Jan  Vermeer, tevens de uitgever van zijn boek. Dit is een unieke kans om uit de eerste hand te horen over Adri’s levenswerk, dat hem zoveel opleverde maar ook veel kostte.

Adri de Visser en zijn echtgenote Regina trokken jarenlang met hun landrover door wildparken in onder meer Zuid-Afrika, Botswana, Namibië, Tanzania en Kenia. Hun leven onder de Afrikaanse sterrenhemel, te midden van leeuwen, panters, giraffen, olifanten, gazelles en andere dieren leverde hem een uniek oeuvre op.

In november 2012 kreeg hun vrije en avontuurlijke bestaan een dramatische wending. Bij een brute overval in Nairobi, de hoofdstad van Kenia, raakte De Visser zwaar gewond door zes kogels. Hij overleefde. Maar de prijs was hoog: hij raakte vrijwel blind en liep een dwarslaesie op. Van veel heeft de Harderwijker afscheid moeten nemen. Toch is zijn verhaal er een van hoop: hij behield zijn liefde voor wat hij daar zag en door zijn lens wist te vangen. Hiermee neemt hij zijn kijkers mee op reis naar dit prachtige continent.

De lezing begint om 20 uur in het Ikonenmuseum aan de Buiten Nieuwstraat 2 in Kampen. Als u naar de lezing gaat, mag u gratis de expositie bekijken. Kaarten zijn te bestellen via onze website: www.wppk.nl.

De World Press Photo Expositie duurt nog  tot en met zondag 1 maart. De indrukwekkende beelden van wereldberoemde fotografen zijn te zien in het Ikonenmuseum. De veelzijdige expositie, met onder meer de categorieën nieuws, sport, natuur, portret en dagelijks leven, telt in totaal ruim 150 foto’s. Deze beelden zijn de winnaars van de 57ste editie van de internationale fotowedstrijd.

Wanneer: Donderdag 26 februari

Aanvang: 20.00 uur

Waar: Ikonenmuseum

Adres: Buiten Nieuwstraat 2, Kampen

Entree: 9 euro

Hier is het interview van Umberto Tan met Adri de Visser te zien: http://tvblik.nl/rtl-late-night/aflevering-69-2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*