Natuurvereniging IJsseldelta winnaar Groene Lintje 2021

Natuurvereniging IJsseldelta heeft met maar liefst 53% van de stemmen het Groene lintje 2021 gewonnen. De stemming duurde een week lang en er is volop gestemd. Het Vogel- en egelasiel en de Vogelgroep Kampen en omstreken waren mede genomineerden.

Het Groene lintje is een compliment voor duurzame en groene initiatieven. Met het Groene lintje zet GroenLinks Kampen initiatieven die het milieu ontlasten of vergroening van onze omgeving vergroten in het zonnetje.

De Natuurvereniging IJsseldelta zet zich in voor de bescherming van de natuur. Door middel van educatie en beleving laten zij mensen genieten van de natuur. De plantenwerkgroep, vogelwerkgroep en natuurbeschermingswerkgroep behoren tot de vereniging, en geven excursies, cursussen en lezingen. Je kunt je natuurhart dus ophalen bij deze vereniging.
De natuur krijgt de verdiende aandacht door verenigingen zoals de Natuurvereniging IJsseldelta. Dat vindt GroenLinks en veel stemmers een lintje waard!

In het Zonnetje
Het Vogel- en egelasiel en de Vogelgroep Kampen en omstreken deden ook mee in de race voor het Groene lintje, maar kregen net te weinig stemmen om het te winnen. Desalniettemin verdienen zij het ook om in het zonnetje gezet te worden.
GroenLinks raadslid Renée Bouwman: “Organisaties en initiatieven als deze zijn onmisbaar voor onze samenleving. Zij doen zoveel voor onze stadse natuur en dat vaak met zeer weinig middelen. Daarom willen wij hen toch ook in het zonnetje zetten, maar daarover binnenkort meer.”

Het lintje zal binnenkort door GroenLinks feestelijk worden uitgereikt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*