Nederlaag voor IJVV in Enschede.

Na een teleurstellende afloop van het seizoen in de 2e klasse is er voor IJVV toch nog een mogelijkheid om promotie naar de 1e klasse te bewerkstelligen. Daarvoor zullen in de nacompetitie nog wel diverse horden genomen moeten worden. 

ijvv logo

Voor IJVV betekent dat, dat er eerst in een dubbele ontmoeting met Sparta Enschede moet worden afgerekend. Deze ploeg kwam afgelopen seizoen uit in de eerste klasse D, waar men de ploegen van Go-ahead en KHC trof. De Enschedeërs eindigden in die zware eerste klasse uiteindelijk op de 12e plaats waardoor de ploeg veroordeeld was tot het spelen van de nacompetitie om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Dat Sparta een lastige tegenstander is, daar kan KHC van meepraten, deze ploeg haalde uit twee duels tegen Sparta slechts een punt.

Sparta begon het duel voortvarend en IJVV moest achteruit. Bij een vrije bal in de 13e minuut zag de IJVV doelman er niet best uit, en dat betekende de 1-0 voorsprong voor Sparta. Vijf minuten later zag het er nog slechter uit voor de IJsselmuidenaren. Een onderschepping op het middenveld werd de ploeg noodlottig. Zo stonden de rood-witten na nog geen twintig minuten spelen al op een 2-0 achterstand.  IJVV wist zichzelf echter te herpakken en na een half uur spelen rondde Chiel Buikema een voorzet van rechts mooi af.

De tweede helft probeerde Sparta nog wel aan te dringen, maar leek IJVV de zaak onder controle te hebben. De 2-1 stand was op zich nog geen slecht resultaat om mee naar huis te nemen. Een gevaarlijke kopbal werd nog gered door de IJVV doelman maar veel gevaarlijker werd de thuisclub niet meer. Diep in blessuretijd werd een vrije trap IJVV toch nog noodlottig, de bal verdween met een boog in de bovenhoek. En zo werd het op de valreep toch nog een vervelende nederlaag voor IJVV, dat in de thuiswedstrijd  tegen Sparta op dinsdagavond a.s.  alle zeilen zal moeten bijzetten om een goed resultaat te halen. Er zal minstens met 2-0 moeten worden gewonnen om verder te mogen in deze nacompetitie.