HomeRegiosportNederlaag voor S.V. Zalk na hectische wedstrijd.

Nederlaag voor S.V. Zalk na hectische wedstrijd.

-

zalk

De S.V. Zalk trad op het eigen sportpark An de Stege aan tegen het Zwolse EDON.
Al vroeg in de wedstrijd claimden de Zwollenaren een strafschop, de arbiter plaatste de bal echter net buiten de 16 meter voor een vrije trap.
Deze vrije trap werd heel knullig genomen en was dan ook direct een prooi voor Zalk .
In deze openingsfase vielen er al drie gele kaarten, de arbiter dhr. Pekaar schroomde niet om deze te trekken.
De wedstrijd kreeg hierna een rommelig karakter. Er kwamen echter kansen voor Zalk. In de 17e minuut was een mooi schot van Michel Hamer maar de keeper van de EDON redde fraai. Na weer een schot van Michel Hamer en de hoekschop die daar op volgde werd twee keer ingeschoten en de bal werd ook twee keer van de lijn gehaald door een EDON speler.
Ook de Zwollenaren lieten zich niet onbetuigd. In de 28e min werd Zalk doelman Berry Wagterveld op de proef gesteld maar wist het schot uit zijn doel te ranselen. Een tweede schot ging maar net naast. Edon bleef gevaarlijk counteren en kwam er soms razend snel uit.
In de 34e minuut was het toch Zalk dat op voorsprong kwam. Een diepe bal op Michel Hamer en die scoorde fraai, en een minuut voor de pauze kreeg Simon v Halm nog een beste kans maar helaas was dit niet raak.
Na de thee was er veel strijd en beide ploegen gingen voor de winst er kwamen kansjes voor van Halm. EDON werd echter ook steeds gevaarlijker. Mark Land kon nog een maal reddend optreden maar na nog twee kansen binnen drie minuten tijd counterde Maikel Kroes toch naar de 1-1
De wedstrijd werd nog rommeliger en onvriendelijker en er kwamen nog meer gele kaarten. Beide teams creëerden nog enkele goede kansen. Een schot van Jeremy v Dijk werd door de EDON doelman gepakt, en ook de Zalkers kregen via van Halm nog twee goede kansen waarvan een uit een corner, de kopbal die volgde ging net over.
Met twee wissels probeerde Zalk het duel naar zich toe te trekken, het was echter EDON dat tweemaal gevaarlijk werd, Zalk liet zich tot twee keer toe verrassen, een van die mogelijkheden voor de Zwollenaren werd de thuisploeg noodlottig er werd gescoord door Mijar Rojer.
Het wedstrijdverloop werd hectischer en de geroutineerde ploeg EDON maakte hier gebruik van. De Zwollenaren wisten precies hoe je een wedstrijd als deze uit kon spelen en provoceerde regelmatig, de scheidsrechter Dhr. Pekaar trok ruim 12 minuten bij en gaf in totaal 10 gele kaarten (aan beide partijen evenveel) de meesten voor praten. Voor de neutrale kijker was er weinig meer te genieten. Na afloop was er nog een klein opstootje met de grensrechter, maar na de wedstrijd was de sfeer in de bestuurskamer weer prima. Voor Zalk een vervelende nederlaag. EDON kon drie zwaar bevochten punten meenemen naar Zwolle.
De volgende wedstrijd hoopt de S.V. Zalk weer beter voor de dag te komen.