donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportNederlaag voor SV Zalk in Hasselt

Nederlaag voor SV Zalk in Hasselt

-

Zaterdagmiddag stond voor de SV Zalk de zware uitwedstrijd bij het Hasselter Olympia ’28 op het programma. De ploeg uit Hasselt degradeerden in de laatste seizoenen tweemaal, en komt dit seizoen voor het eerst sinds lange tijd uit in de vierde klasse. Een niveau waar de ploeg uit Hasselt eigenlijk niet thuishoort. Doelstelling van de gastheren is dan ook: zo snel mogelijk weer promoveren. In de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen behaalde de ploeg uit Hasselt dan ook telkens de volle winst. Het doelsaldo van 30-3 laat zien dat de ambities tot nu toe op het veld in elk geval in resultaat werden omgezet. De SV Zalk wist wat hen te wachten stond: een moeilijk middagje in Hasselt.

zalk

Olympia begon direct met aanvallen en kreeg in de 2e minuut al een behoorlijke kans die net werd naast geschoten, Zalk stond onder druk. Op de counter was Zalk erg gevaarlijk dat resulteerde in de 5e minuut met een dot van een kans voor Jorik Schuur maar de keeper Peter Fijnheer (Olympia) redde prima.
Olympia was gewaarschuwd en Zalk kwam er af en toe razendsnel uit zo moest de keeper een schot van Jeremy van Dijk onschadelijk maken en er ging een doelpoging van Jorik Schuur hoog over.
Verder was er een corner van Michel Hamer en zijn broer Gerben kopte net over, Zalk bleef af en toe erg gevaarlijk en achterin hadden ze de boel aardig onder controle op het zanderige veld van Olympia.

Na ruim een half uur  werd er achterin bij Olympia een dure fout gemaakt en Jorik Schuur profiteerde, en ging alleen op de keeper en scoorde prompt de 0-1 voor Zalk.
Op het moment dat Zalk voor kwam werd er binnen de ploeg constant rugdekking gegeven en speelde Zalk een heel degelijke partij voetbal toch bleef Olympia aandringen en kreeg Ben Hofstra terecht een gele kaart.
Kort voor de rust kreeg Olympia een corner te nemen en bij het wegwerken van de bal viel deze precies voor de voeten van Wesley Pesman en hij scoorde de gelijkmaker 1-1, en Zalk  kwam nog goed weg bij een tweede mogelijkheid voor Olympia’28.

In de beginfase van de tweede helft zette Olympia weer veel druk naar voren maar ook Zalk  kreeg een doelkans via Michel Hamer die door Olympia doelman Fijnheer werd voorkomen.
Olympia kreeg meer kansjes en Zalk had het de 2e helft moeilijker en er kwamen de nodige wissels en Gerrit Zekveld van Olympia kreeg ook geel van de goed fluitende scheidsrechter Dhr.R.G.J.Wolterink. Net toen Zalk de hoop kreeg om toch met een punt naar huis te gaan, sloeg Olympia toe. Michel Klink stond geheel vrij en hij scoorde fraai de 2-1 voor de gastheren.
Met hard werken creëerden Jeremy v Dijk en Michel Hamer nog wat kansjes, maar ook Olympia bleef zoeken naar nog meer doelpunten. Kort voor tijd was het invaller Cees Pieter Dronkers die de 3-1 op het scorebord bracht.
Zalk probeerde nog de stand een beter aanzien te geven, een schot  van Jeremy van Dijk leverde geen succes op en  een corner van Zalk werd door iedereen gemist. Zalk stond  uiteindelijk met lege handen, na een van Zalker zijde goed gespeelde wedstrijd, met toch wel een verdiende overwinning voor de ploeg uit Hasselt. Het vertoonde Zalker spel geeft wel aanleiding tot hoop op beter resultaat in de komende wedstrijden.