NIEUW BUINEN 3-3 GO-AHEAD KAMPEN –  Door Robert Hamer

Tim Noordman
Kevin Smit/Edwin Starke/Jeroen van den Bosch/Laurens van Keulen
Rob Knul/Madih Doufikar/Nick Hendriks
Samir Merraki/Jurrian Zandbergen/Arjan Wiegers

Vandaag stond er een oefenwedstrijd tegen het eveneens uit de hoofdklasse gedegradeerde Nieuw Buinen op het programma. Deze wedstrijd was onderdeel van het trainingskamp dit weekend.

De wedstrijd begon van meet af aan fanatiek van beide zijden. In de 1e min een kans voor Nieuw Buinen, maar de bal werd net naast geschoten. Na 3 minuten stond het al 0-1. Nick Hendriks gaf een prima pass op Arjan Wiegers, de van Nieuw Buinen overgekomen aanvaller gaf vervolgens een steekpass op Rob Knul en die schoot de bal uitstekend in de rechter bovenhoek !! Lang kon Go-Ahead niet genieten van de voorsprong, want in de 8e min werd het 1-1. Na een goede aanval door het centrum van de verdediging was het uiteindelijk Erwin Aukes die Tim Noordman omspeelde en simpel binnen schoot. 1 min hierna een corner vanaf de rechterkant en Edwin Starke kopte net over. In de 10e min kwam Jurrian Zandbergen goed door, maar zijn schot werd goed gepareerd door de doelman. Na een kwartier spelen kwam Nieuw Buinen op voorsprong. Een strakke voorzet vanaf de rechterkant en Mohammed Yuksel schoot goed binnen, 2-1. Het was een levendige wedstrijd en beide ploegen lieten prima voetbal zien. Na 21 minuten een goede pass van Wiegers op Jurrian, die nam vervolgens de bal niet goed aan en zodoende kon de doelman redding brengen. Even later 2 levensgrote kansen voor Nieuw Buinen. Eerst ging de linksbuiten aan de linkerkant goed door, maar zijn schot werd knap gered door Tim en daarna had spits Jeroen Buurke vrij doorgang, maar hij had het vizier niet op scherp en schoot naast. In de 30e min 2 corners van Go-Ahead. Merraki gaf vanaf de rechterkant voor, Jurrian kopte hard in, maar de doelman redde ten koste van een nieuwe hoekschop. Deze corner werd genomen door Wiegers en Jeroen van den Bosch kopte over. Na 35 minuten het mooiste moment van de wedstrijd. Dit betrof een geniale omhaal van Jurrian. Hij nam de bal aan op de borst en schoot vervolgens zeer stijlvol. De bal spatte helaas uiteen op de lat. 5 minuten voor de rust nog een goed en hard schot van Nick Hendriks, wederom redde de doelman. In de 42e min was het wel raak. Een prima genomen vrije trap van Merraki en Edwin Starke schoot binnen, 2-2 !! Dit was ook tevens de ruststand.

Andre Timmerman kwam in het veld voor Nick Hendriks. De 2e helft was nog geen 30 seconden onderweg en de stand was alweer 2-3. En dit was een schitterende goal !! Madih Doufikar kapte 2 verdedigers uit en stifte de bal over de doelman heen. Na 59 minuten kwam Murat Acikgoz erin voor de moegestreden Edwin Starke. In de 62e min leken de rood gelen de voorsprong te gaan uitbreiden. Jurrian had een goede actie in huis en zette Rob Knul alleen voor de keeper. Hij wou het echter te mooi doen en zijn stift werd simpel gepareerd. Roberto Doufikar kwam in het veld voor Arjan Wiegers. De 2e helft was niet zo spectaculair als de 1e helft. Dit kwam ook omdat beide ploegen vol gas hadden gegeven in de 1e helft en beide ploegen nog maar net 2 weken bezig zijn met de voorbereiding. Ook had Go-Ahead vrijdagavond en vanochtend nog getraind. Ondanks deze zware belasting gingen de rood gelen vol voor de winst. In de 72e min was Jurrian dichtbij de genadeslag voor Nieuw Buinen. Hij mocht alleen op de doelman af gaan, maar die hield zijn ploeg nog in de race. 7 minuten voor het einde werd het toch nog 3-3. Een mooie stift vanaf de rand van de zestien was Jasper te machtig. Dit was ook tevens de eindstand van deze enerverende oefenwedstrijd.

Onze hoofdtrainer Jan Korte zei na afloop dat het meer leek op een bekerwedstrijd en daar had hij gelijk in. Complimenten aan beide ploegen voor de inzet en het goede voetbal !!