Nieuw videoprogramma over kunst en cultuur in Kampen

Foto van auteur

Voor Kampenonline.com start het jaar 2014 met het toevoegen van een nieuw item aan het reguliere aanbod. Het programma ‘Weerloze Waarden‘ doet verslag van bijzondere Kamper kunst- en cultuuruitingen.

Doel van het programma is de kijker via beeld en woord inzicht te geven in de rijkdom van de Kamper cultuur, uit heden en verleden.
De titel ‘Weerloze Waarden’ is ontleend aan één van de bekendste regels van schilder/dichter Lucebert (1924-1994): ‘alles van waarde is weerloos’. Een zeer actuele tekst als het over kunst en cultuur in Nederland gaat. ‘Weerloze Waarden’ gaat op onorthodoxe wijze verslag doen over cultuur en cultuurproducenten, met een binding met Kampen. Verder wordt het woord cultuur zo breed mogelijk geïnterpreteerd en zoeken de makers ook naar ontwikkelingen die afwijken van het reguliere aanbod. ‘Weerloze Waarden’ gaat voor verdieping van kennis en zal de vorm hebben van korte documentaires. Na uitzending via Kampenonline.com worden de programma’s op Youtube gezet. De eerste aflevering van ‘Weerloze Waarden’ wordt eind januari uitgezonden. Onderwerp is de masterclass Ikoon en Idool in het Ikonenmuseum op 25 januari.

De makers van ‘Weerloze Waarden’ zijn Kees Prins (techniek en inhoud) en Carin Koopman (interviews en inhoud).

Art29

HartVoorBurkina

Gerelateerde Berichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: