zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurNieuwe boek van Gerrit de Munnik is uit

Nieuwe boek van Gerrit de Munnik is uit

-

Het nieuwe boek van Gerrit de Munnik is uit. ‘We kwamen om te helpen, toch?’ werd een week geleden gepresenteerd in het Sophiahof in Den Haag. Waarom niet in Kampen, de woonplaats van De Munnik?

De reden was dat hij het eerste exemplaar wilde overhandigen aan oud-minister van buitenlandse zaken Ben Bot. De ex-politicus was bereid het boek in ontvangst te nemen op de bijzondere plaats, die het Sophiahof is. Het Moluks/Indisch museum is bij uitstek dé plek voor de overhandiging van het eerste exemplaar over 71 Kampenaren, die omkwamen in Indië in de chaotische jaren 1942-1950.

Ben Bot is in Indië geboren en heeft 4 jaar van zijn leven (als kind) in de Jappenkampen doorgebracht.

In gesprekken met veteranen, nabestaanden en landgenoten, die hun moederland moesten verlaten krijgen deze Kampenaren en IJsselmuidenaren een gezicht. Beseffen wij wel voldoende wat dit deed met hen en hun familie?

Ben Bot zei het treffend:
Zelf heb ik het boek met meer dan de gebruikelijke belangstelling gelezen. Dat komt omdat ik persoonlijk zo nauw betrokken ben geweest bij veel van de hier beschreven ervaringen en verhalen.
Die ervaringen weerspiegelen ook de lotgevallen van al degenen die in deze woelige periode in Indië verbleven. Die gebeurtenissen mogen niet in het vergeetboek raken. Daarvoor heeft de heer De Munnik op pakkende en tot de verbeelding sprekende manier gezorgd’
.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen