woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeColumnsNieuwe column Centurion: "Op het matje bij minister Timmermans" ...

Nieuwe column Centurion: “Op het matje bij minister Timmermans”

-

 

Centurion klein

In Egypte woedt een burgeroorlog. Zoals meestal het geval is, worden zogenaamde vreedzame demonstraties gebruikt om brand te stichten, winkels te plunderen, andersdenkenden te belagen en te vermoorden.

Na oproepen van hun leiders om te demonstreren, rukt de Egyptische moslimbroederschap op. Overheidsgebouwen worden in brand gestoken. Ook tientallen Christelijke kerken, bibliotheken en scholen zijn in brand gestoken. Winkels geplunderd en in brand gestoken.

Politieagenten die met het leger de orde nog enigszins trachten te herstellen en proberen te voorkomen dat er nog meer (overheids)gebouwen in brand worden gestoken, worden beschoten en doodgeschoten vanuit een leger van “vreedzame demonstranten”. Het is in zo’n situatie onontkoombaar dat politie en leger terugschieten met scherp en dat er daarbij doden vallen. Dat is te voorzien; ook door de leiding van de Egyptische moslimbroederschap. Eén aspect zal de leiding van de moslimbroederschap ook duidelijk zijn: de doden worden “martelaren” genoemd en hoe meer “martelaren” er zijn; hoe groter de wil van de familie, vrienden en bekenden om de “martelaren” te wreken.

Men zou verwachten dat (PvdA-)minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans actie zou ondernemen bij de Egyptische autoriteiten en om bescherming zou vragen voor de Christelijke kerken, bibliotheken, scholen en winkels. Frans Timmermans ondernam inderdaad actie: hij verkondigde op de televisie dat hij de Egyptische ambassadeur heeft ontboden om te zeggen dat leger en politie dienen te stoppen met hun gewelddadig optreden.

Het is gebruikelijk dat een ambassadeur in beminnelijkheid een boodschap van een minister aanhoort; al druipt de naïviteit er van af. Want tienduizenden fanatieke “vreedzame demonstranten”, die Christelijke kerken in brand steken, winkels plunderen, bibliotheken en scholen in brand steken, keert men niet door vriendelijk te vragen om dat soort boze zaken niet te doen. Dan blijft er slechts een afschuwelijk middel voor politie en leger over: het schieten met scherp, waarbij doden vallen.

Centurion. 

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen