zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurNieuwe Hanzestadswandeling Kampen

Nieuwe Hanzestadswandeling Kampen

-

Hanzestadswandeling Kampen

Belangstellenden kunnen het rijke Hanzeverleden van Kampen ervaren met de nieuw verschenen stadswandeling. De Hanzestadswandeling Kampen is een onderdeel van het onlangs uitgezette Wandelnetwerk IJsseldelta. Speciale ‘Hanze’ routebordjes leiden de bezoekers langs de vele monumenten die deze cultuurhistorische stad te bieden heeft. De routeflyer bevat een plattegrond met informatie over de routepunten en is gratis verkrijgbaar bij Tourist Info Punt Kampen.

Gratis Hanzestadswandeling
De Hanzestadswandeling Kampen start bij het NS Station, is ca. 4,6 km lang en de route is in twee richtingen gemarkeerd. De routeflyer bevat een handige centrumkaart, leuke Hanzeweetjes, informatie over de bloeitijd van de Hanze in Kampen en wetenswaardige informatie over de routepunten. De flyer is gratis af te halen bij het Tourist Info Punt Kampen (The Read Shop) aan de Oudestraat.

Drie Hanzestadswandelingen in de IJsseldelta
De Hanzestad Kampen is slechts één van de drie Hanzesteden die de IJsseldelta rijk is. De Hanzesteden kennen een eeuwenoude traditie van handel en scheepsvaart. Vanuit de havens loop je dan ook zo de cultuurhistorische stadscentra in. Naast Hanzestad Kampen kent de IJsseldelta de Hanzesteden Zwolle en Hasselt die net als Kampen een eigen indrukwekkende Hanzestadswandeling hebben die de wandelaars langs de historische overblijfselen uit de gouden tijden van hun stad leiden.

Voor meer tips over Kampen en de regio IJsseldelta of inspiratie over één van de andere Hanzesteden kijkt u op www.ontdekdeijsseldelta.nl en www.hanzesteden.info.

De Hanzestadswandeling Kampen is mede mogelijk gemaakt door Hanzesteden Marketing, IJsseldelta Marketing, RoutepuntOost en de provincie Overijssel.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen