zaterdag, april 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNatuur & MilieuNieuwe informatieavonden over Herenboeren Kampen

Nieuwe informatieavonden over Herenboeren Kampen

-

Herenboeren Kampen organiseert op 18 januari en 8 februari twee nieuwe informatieavonden in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Het burgerinitiatief, een initiatief van 11 kartrekkers uit Kampen en omgeving, heeft als doel een coöperatieve boerderij te starten die draait om de productie van gezond eten met respect voor de boer, de bodem, de dieren en de natuur.

Het afgelopen jaar startte de kartrekkers dit burgerinitiatief in Kampen. Tot nu toe bleek dat er veel belangstelling is voor een Herenboerderij: er meldden zich meer dan 180 geïnteresseerden en de eerste aspirantleden zijn ingeschreven. Zij zijn verzekerd van een plek als de boerderij in Kampen start.

De Herenboerderij is een burgerinitiatief. Dat houdt in dat de deelnemers van dit project zowel producent als consument zijn van hun eigen boerderij. Op de informatieavonden op 18 januari en 8 februari wordt er meer verteld over de principes van een coöperatie, hoe je je aansluiten bij dit burgerinitiatief, wat het kost en wat je kunt verwachten van de opbrengst van een Herenboerderij.

De Herenboerderij kan van start als er minstens 180 intentieverklaringen zijn én als er grond is gevonden waar groente en fruit verbouwd en geteeld kan worden en waar ook dieren gehouden kunnen worden. Samen met de gemeente Kampen en Herenboeren Nederland voeren de kartrekkers goede gesprekken over een mogelijke locatie. Er is goede hoop dat die in 2024 gevonden zal worden.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen