donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurDecember - Nieuws van Quintus

December – Nieuws van Quintus

-

Kerstsfeer bij Quintus

Tijdens de feestelijkste maand van het jaar zorgt Quintus traditiegetrouw voor sfeervolle kerstconcerten. De toegang van alle concerten is gratis en iedereen is van harte welkom om te komen kijken en luisteren. 

Kerstconcert

Op dinsdag  17 december vindt het jaarlijkse Kerstconcert plaats in het Kulturhus in IJsselmuiden. Tijdens dit concert spelen de cursisten van Quintus sfeervolle kerstmuziek op verschillende instrumenten.  De avond begint om 19.00 uur.

Kerstsoiree

Op woensdag 18 december begint om 19.30 uur in de Koornmarktspoort, een van de oudst bewaarde gebleven middeleeuwse stadspoorten van Kampen, het Kerstsoiree. Beginnende Quintus cursisten spelen dan ‘de allereerste kerstliedjes’. In een nostalgische ambiance kom je al helemaal in de kerstsfeer.

Kerstmatinee

Op vrijdag 20 december kom je in de kerststemming met de Kerstmatinee. Het optreden start om 16.00 uur in de Quintuszaal, Vloeddijk 38. Cursisten presenteren een muzikaal kerstprogramma, met onder meer een strijkerensemble, harp, fluit, piano en gitaar.

 

Theatervoorstelling ‘RE: kerstdiner 2013’ bij Quintus

Op  woensdag 18 december spelen cursisten van Quintus de hilarische theatervoorstelling ‘RE: kerstdiner 2013’. De voorstellingen zijn op twee tijdstippen,  om 19.30 en om 21.00 uur.

De voorstelling gaat over het jaarlijkse kerstdiner van familie de Boer, een familie met totaal verschillende karakters. Ze kunnen elkaar niet altijd uitstaan, maar toch vieren ze samen elkaar kerst. Dit jaar wordt het kerstdiner gevierd bij Joop, een van de broers die sinds kort een vriendin heeft waar hij erg trots en verliefd op is. Een voorstelling met veel herkenbare clichés die uitvergroot worden. Locatie: Quintus, Vloeddijk 38, Kampen. Kom kijken en neem je vriend(in) of familie mee naar deze voorstelling met heel veel humor. De toegang is gratis!

 

Kerst in Oud Kampen met Quintus

Quintus is op diverse locaties in Kampen te zien en te horen tijdens ‘Kerst in Oud Kampen’.  In de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum kun je op zaterdag 21 december en zondag 22 december luisteren naar concerten van leerlingen van Quintus. Op zaterdag 21 december zijn er optredens van onder meer het strijkers-, baroktrompet- en blokfluitensemble. De avond bestaat uit twee delen. Het eerste concert begint om 17.00 uur, het tweede concert start om 19.00 uur. Tijdens de concerten zijn er ook diverse optredens van de Jong Talentklas van Quintus. De Jong Talentleerlingen vanaf 13 jaar spelen zowel bij het 1e als 2e concert. De talentleerlingen van 8 t/m 12 jaar treden op vanaf 19.00 uur. Zondag 22 december kun je luisteren naar een Renaissance programma uitgevoerd door het Hoornensemble Quintus en een repertoire met lichte muziek, zang en piano. Dit concert begint om 18.00 uur. Vanaf woensdag 11 december is het exacte programma te lezen op www.quintuskampen.nl

In de Stadsgehoorzaal treden zaterdag 21 december de Quintus Soul Factory met een repertoire van soul, pop en jazzy muziek en de Quintus Saxofoonensemble op met een swing, blues en jazz muziekstijl. De optredens op de twee podia zijn van 17.00 tot 22.00 uur en worden afgewisseld met diverse koren. Ook op zondag 22 december is de Quintus Soul Factory van de partij. Samen met andere bands zijn ze te beluisteren tussen 16.00 en 21.00 uur.

Ook in Boekhandel  Rozhanitsa zijn Quintus geluiden te horen. Vanaf 19.00 uur kun je luisteren naar het Klezmer ensemble Mishmash, Jiddische muziek met zang, viool, dwarsfluit, (bas)klarinet, accordeon.  De toegang tot alle activiteiten is gratis.

Quintus wenst iedereen alvast een fijne kerst en een gezond 2014!

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen