donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurNieuws van Quintus

Nieuws van Quintus

-

Docentenpresentatie ‘Hart van Quintus’

Op vrijdag 29 november vindt de jaarlijkse docentenpresentatie plaats. In plaats van de cursisten staan docenten ditmaal op het podium en presenteren hun eigen werk tijdens het ‘Hart van Quintus’. De presentatie is in de Quintuszaal aan de Vloeddijk 38 in Kampen. Het programma begint om 20.15 uur.

Hart van QuintusDe docenten van Quintus verzorgen een boeiende avond met veel passie en vol beleving voor oog en oor. Het programma omvat ondermeer een muzikale presentatie met Spaanse en Latijns-Amerikaanse muziek met veel verschillende instrumenten in allerlei combinaties, een optreden met 4 pianisten achter 2 vleugels , blazers (fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot) spelen als kwintet delen van het stuk Peer Gynt van E. Grieg, de strijkers spelen stukken van Piazolla, zangers, gitaristen, de harpist: ze zijn allemaal aanwezig!  De avond sluit met een combo van docenten lichte muziek.

Verder is er in de gangen en foyer een doorlopende beeldende expositie. De expositie laat eigen werk van docenten zien van textiel tot keramiek, grafiek, fotografie en schilderijen. De expositie is nog tot de kerst te bekijken. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Stadsgehoorzaal.  Zowel jongeren als volwassenen kunnen genieten van een gevarieerd programma. Je bent van harte welkom bij Quintus. De toegang is gratis en de koffie staat klaar!

 

Optreden seniorenpopkoor Quintus ‘Rock Oud Loud’

Op maandag 2 december is de presentatie van het seniorenpopkoor van Quintus.

muziek-koorIn korte tijd hebben deze energieke 55-plussers een aantal rocknummers ingestudeerd en verzorgen zij een spetterend optreden. Het optreden is bij Quintus, in de Quintuszaal en begint om 19.30 uur.

Belangstellenden zijn van harte welkom. Kom langs en geniet, verwonder en bewonder dit bijzondere popkoor! De entree is gratis!

Quintus zoekt midwinterhoornblazers!

Om de komst  van de zonnewende aan te kondigen vindt op de adventszondagen 15 december en  22 december 2013 het traditionele midwinterhoornblazen plaats in Kampen.

hoorblazer

Quintus zoekt belangstellenden die de specifieke klanken, ‘d’olde roop’,  van de eeuwenoude midwinterhoorn tussen 15.00 en 16.30 uur willen laten horen. De presentatie start bij De La Sablonièrekade in Kampen en eindigt op de Plantage.

Belangstellenden worden uitgenodigd zich op te geven via info@quintuskampen.nl o.v.v. midwinterhoorn blazen. Heb je geen instrument en wil je toch meedoen? Dat kan! Geef het aan in je mailtje.  Quintus heeft een beperkt aantal instrumenten beschikbaar. Geschikt voor iedereen die een koperen blaasinstrument speelt of heeft gespeeld!

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen