donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportNipte nederlaag Wilsum tegen SEH

Nipte nederlaag Wilsum tegen SEH

-

WilsumNa de kansloze nederlaag van vorige week tegen Hattem (4-0) kreeg Wilsum de kans zich te revancheren tegen SEH, de huidige nummer 3 in de 4e klasse C. Ondanks een veel betere prestatie dan vorige week, was het niet genoeg om een punt of meer te pakken. De ploeg uit Heerde won nipt met 3-2. Na een 3-0 achterstand knokte Wilsum zich knap terug tot 3-2, maar helaas voor de oranjehemden bleef het hier bij.

Roeien met de riemen die je hebt, een uitspraak die dit seizoen toch wel centraal staat bij Wilsum. Elke week weer veel afwezigen zowel tijdens de training als tijdens de wedstrijd. Het maakt het voor trainer Stoffer en voor de beschikbare spelers allemaal niet makkelijk. Ook deze middag was er weer een waslijst aan afwezigen. Ramon vd Wetering, Robin Mijnheer, Jurre Heldoorn, Patrick Plette, Johnny de Velde Harsenhorst, Sonke de Velde en René Dorgelo, allemaal waren ze afwezig vandaag. Daar tegenover stond de terugkeer van Alwin vd Wetering na een blessure.

Alwin startte meteen in de basis, hij stond centraal achterin naast John Veenstra. Gerhard Bolt stond op doel, Erik Barneveld was de rechtsback vandaag en Jelmer Sollie stond linksback. Jelmer was op zaterdagochtend nog opgeroepen om mee te spelen en werd meteen beloond met een basisplaats. Het middenveld bestond uit Gert Jan Sollie en Jan van Spijker als centrale middenvelders en Henri vd Wetering en Machiel Kanis op de flanken. Harmen Siedsma en Wiljan van Zuthem waren de spitsen vandaag.

Al na 2 minuten keek Wilsum tegen een achterstand aan. Na een snelle uitbraak via de uitblinkende spits van de gastheren kon Gerhard Bolt nog knap redding brengen. Uit de corner die daaruit ontstond was het alsnog raak: 1-0. Een slechtere start kon Wilsum zich niet wensen. Toch was het in balbezit lang niet altijd slecht wat Wilsum liet zien, maar op het moment dat de gasten richting het doel van Wilsum gingen, werd het onmiddellijk gevaarlijk. Aan beide kanten ontstonden mogelijkheden. Bij Wilsum was het Jelmer Sollie die nipt voorlangs schoot. Aan de andere kant was ook de tweede mogelijkheid meteen raak.

De scheidsrechter, die deze middag veel miste, zag een overtreding op Machiel Kanis over het hoofd. Uit de aanval die daaruit volgde kwam Gerhard Bolt te laat en zag hij hoe een voorzet simpel kon worden ingetikt: 2-0. Het leek opnieuw een heel vervelende middag voor Wilsum te worden. Het duel leek gelijk op te gaan, maar SEH was een stuk effectiever. Daarnaast had Wilsum zomaar een tweetal strafschoppen kunnen krijgen wegens hands in het strafschopgebied, maar ook dit werd gemist door de scheidsrechter. Om de middag nog vervelender te maken, werd het binnen het half uur ook nog 3-0. De linksback van de thuisploeg, die tot dan toe een zeer ongelukkig duel speelde, ging een een-twee aan met de spits, nam de bal mee en schoot uitstekend raak in de verre hoek: 3-0. Gelukkig bracht Wilsum een minuut later verandering in de score. Gert Jan Sollie torende hoog boven iedereen uit en knikte de 3-1 tegen de touwen.

In het laatste kwartier van de eerste helft bleef het beeld hetzelfde. Beide ploegen zochten de aanval, maar SEH was toch dreigender. Toch kwam Wilsum terug tot 3-2. Na een uitstekende slalom van Machiel Kanis werd hij binnen het strafschopgebied gevloerd. Gelukkig zag de scheidsrechter deze overtreding wel en kende hij terecht de strafschop toe. Captain Jan van Spijker schoot beheerst raak: 3-2. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair dan de eerste helft. SEH maakte geen geweldige indruk, maar ook Wilsum wist weinig te creëren. De ploeg van trainer Jan Stoffer kwam wel een aantal keren gevaarlijk opzetten, maar echte mogelijkheden ontstonden hier niet uit. Aan de andere kant gokte de thuisploeg op de counter middels de snelle spitsen. Het dichtst bij een treffer was tot tweemaal toe de captain van SEH, maar zijn afstandsschoten gingen rakelings naast. De laatste 20 minuten kwam Diederik Folkers in de ploeg voor de moe gestreden Jelmer Sollie. Een verdiend applaus van het meegereisde publiek volgde voor Sollie, die een prima indruk maakte. Even later kwam Bernard van der Kamp nog in de ploeg voor Harmen Siedsma. Maar deze wissels resulteerden niet in het gewenste effect.

Het bleef spannend tot de laatste minuut, maar Wilsum wist helaas niet meer gevaarlijk te worden. Na 94 minuten voetbal vond de scheidsrechter het welletjes en blies hij voor het laatst op de fluit. Een zure 3-2 nederlaag voor Wilsum tegen nummer 3 SEH. Toch kan Wilsum tevreden zijn. Er werd een stuk beter gestreden en men maakte het SEH toch knap lastig. Hopelijk weet Wilsum de stijgende lijn door te trekken!

Volgende week speelt Wilsum de thuiswedstrijd tegen Wijthmen. Eerder dit seizoen won Wilsum in Wijthmen door een late treffer van Jurre Heldoorn. Hopelijk volgen zaterdag opnieuw 3 punten. Hopelijk tot op of langs het veld!