HomeRegiosportNipte nederlaag Wilsum tegen SVI door slap begin.

Nipte nederlaag Wilsum tegen SVI door slap begin.

-

Een verschil van 30 punten op de ranglijst en nummer 14 thuis tegen de nummer 2 in 3C was het affiche zaterdag 25 januari in Wilsum.

Op papier geen moeilijke opgave voor SVI en met een 0-2 voorsprong na 10 minuten ook in lijn wellicht van de verwachtingen. Hoe anders ziet de 1-2 eindstand na ruim 90 minuten er dan uit. Weer lege handen voor Wilsum maar anders dan tegen SVV ging het team van Stoffer met een heel ander gevoel van het zware veld af en had het, ondanks de nederlaag, zelfvertrouwen getankt voor het restant van de competitie.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen SVV had Stoffer zijn team op 2 posities gewijzigd. Linksback Demian Bos was weer fit genoeg om te starten in de plaats van Johnny de Velde Harsenhorst. De tegen SVV geblesseerd geraakte Jurre Heldoorn werd vervangen door Patrick Plette. Ook nog steeds in de blessurebus zitten Gerard Verheek, Henri van de Wetering, Wim van Spijker en Harrie Nieuwenhuis. De wedstrijd stond onderleiding van Dhr Gerrevink uit Apeldoorn.

De bedoelingen van SVI waren vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk, Wilsum op eigen helft onder druk zetten en vanaf de start de wedstrijd dicteren. Al binnen een minuut werd SVI hiervoor beloond. Matig uitverdedigen van laatste man Barneveld bracht de rechtsbuiten van SVI in de gelegenheid de bal te plaatsen in de voet van Timon Beimers die de bal vanaf 20 meter binnenschoot. Alles waar vooraf voor gewaarschuwd werd, geen vroege achterstand door eigen fouten, werd bewaarheid en een dramamiddag dreigde voor Wilsum. Dit werd in de 10e minuut verergerd. Besluiteloos uitverdedigen van keeper Mulder van Wilsum gevolgd door een pass zo maar in de voeten van linksbuiten Petrosjan die op zijn beurt aanvoerder Al-Taher kon aanspelen die fraai keeper Mulder kansloos liet.

Na 10 minuten 0-2 tegen de medekoploper, een horrorscenario voor Wilsum met nog 80 lange minuten te gaan.
Toch wist Wilsum zich enigszins te herpakken na deze slechte start. SVI bleef de beter voetballende ploeg waar de mannen van Stoffer meer inzet tegenover stelde en af en toe voor het doel van keeper Reuverkamp kon opduiken. In de 26e minuut wist Wiljan van Zuthem Gertjan Sollie te bereiken die niet te kort kwam voor een afronding. Wellicht speldenprikken, maar een houvast voor Wilsum die ondanks de stand opzoek bleef naar mogelijkheden terug in de wedstrijd te komen. In de 28e minuut was het SVI wat gevaarlijk was via een lange bal achteruit op de rechts, de voorzet hieruit komende werd net over gemikt door Al-Taher.

Vier minuten later was het wederom SVI die de wedstrijd op slot had kunnen gooien. Een steekbal van Petrosjan brachte wederom Al-Taher vrij voor keeper Mulder van Wilsum die knap de de 1 op 1 in zijn voordeel besliste en daarmee zijn fout in de 10e minuut wat goed maakte. Met een 0-2 achterstand voor Wilsum werd de rust bereikt.

In de 2e helft een zelfde beeld. Een kwalitatief beter SVI echter zonder te overtuigen en een Wilsum wat probeerde druk te zetten op de achterste linie van SVI en meer van eigen doel af speelde. In de 73e minuut was het SVI wat uit een corner op de lat kopte waar dit Wilsum in de 77e minuut overkwam. Zo bleef er iets in de lucht hangen wat aangaf dat SVI de wedstrijd nog niet gewonnen had en moest blijven oppassen voor dat ene moment waardoor Wilsum terug in de wedstrijd kon komen. Dit gebeurde alsnog in de 80e minuut. Na een dubbele wissel, Bernard van Zuthem en Brian Froger voor Alwin van de Wetering en Patrick Plette, was het Brian Froger die Wiljan van Zuthem wegstuurde in de 16-meter. Deze hield het overzicht en legde de bal af op broer Bernard die goed afrondde en zo de spanning terug bracht in de wedstrijd.

Met nog 5 minuten te gaan bracht Stoffer gelegenheid spits Aske Riezebos vanwege zijn kopkracht om bij voorzetten en of corners wat te kunnen forceren. Op wat schermutselingen na voor het doel van SVI en een afgekeurd doelpunt van Wilsum door duwen in de 16-meter was het Wilsum niet gegeven voor een stunt te zorgen tegen SVI en floot de uitstekende leidende Gerrevink na ruim 93 minuten voor het einde van de wedstrijd. Waar het op een dramatische middag leek te eindigen voor Wilsum na 10 minuten werd het allesbehalve dat en konden de Oranjehemden met opgeheven hoofd het veld verlaten, weliswaar zonder punt maar met hernieuwd vertrouwen voor het restant van de competitie. Het gat op een nacompetitieplaats is niet groter geworden na deze nederlaag en zolang HTC op 4 punten staat zijn er mogelijkheden.

Zaterdag 1 februari wacht wederom een pittige wedstrijd voor Wilsum als het in Westerhaar – Vriezenwijk moet aantreden tegen Voorwaarts, de nummer 3 in 3C. Deze wedstrijd start om 14.30 op sportpark ’t Wistveen en staat onder leiding van scheidsrechter Assink.
Opstelling Wilsum: Johnny Mulder, Demian Bos, Gert Barneveld, John Veenstra, Erik Barneveld, Gertjan Sollie, Alwin van de Wetering (Brian Froger 65e), Jan van Spijker, Wiljan van Zuthem, Patrick Plette (Bernard van Zuthem 65e), William Kaminyoge (Aske Riezebos 85e)