NK Zilver voor Richard Meuleman op de 400 meter

isalanieuws

In het weekend van 28 februari en 1 maart werd het laatste NK gehouden in het Omnisport te Apeldoorn. Ditmaal voor de junioren. Voor Isala’96 kwam Richard Meuleman, Irene Bijman en Joël Plantinga mee. Daarnaast deed de Duitse met Nederlands paspoort Josefien ter Burg ook mee namens Isala’96.

Zaterdag kwamen alle Isala’96 atleten in actie. Richard startte de dag met het verspringen. Met een afstand van 5.86 behaalde hij de finale als achtste. Met een sprong van 5.95 meter werd hij 6e in een sterk veld. Later die dag kwam Richard in actie op zijn favoriete onderdeel de 400 meter. In de serie werkte hij de afstand af in een tijd van 52.35 en zette de snelste tijd neer. Hiermee plaatse Richard zich makkelijk voor de finale.

Op de 1500 meter kwamen Irene en Joël in actie. Zaterdag waren de series en zondag de eventuele finale. In de series werd er hard gelopen. Irene liep in de serie naar een tijd van 5.06,14 minuten. Met deze tijd is ze rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale op de zondag. Joël kwam in de serie tot een tijd van 4.33,44 over dezelfde afstand en komt te kort voor de finale.

Zondag trapte wederom Richard de dag af voor Isala’96. Ditmaal waren de series op de 200 meter aan de beurt. Richard zette een tijd neer van 23.47 seconden. Dit was goed voor een persoonlijk record en nieuw Kamperrecord. Helaas miste hij de finale op 0.23 seconden. Later op de dag racete Richard naar het ZILVER in een zinderende 400 meter finale naar een tijd van 51.09 seconden. Wederom een dik persoonlijk en Kamperrecord!! Ook Irene kwam wederom in actie in de finale 1500 meter. Op haar verjaardag snelde ze in een harde finale knap naar de 7e plaats in een tijd van 4.57,54 minuten.

Josefien ter Burg kwam in actie op het kogelstoten en knalde de kogel naar een afstand van 11.82 in de voorronde en ging als eerste de finale in. In de finale kwam ze tot een afstand van 11.96 meter en behaalde hiermee een persoonlijk record. De afstand was goed voor het zilver.

Voor uitslagen: www.liveresults.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*