No Brakes en Oranje trots op opnames

No Brakes1

“Zo’n opname is voor een amateurmuzikant het neusje van de zalm”

No Brakes de band die omschreven wordt als ‘ De leukste allround coverband van Kampen’ staat bekend om zijn optredens vol energie en passie. Dit heeft geresulteerd in het feit dat de band tot winnaar uitgeroepen werd van het onlangs gehouden kadefestival.

No Brakes won met haar optreden een opnamedag in Studio Spitsbergen. Een opnamestudio waar in een mooie akoestiek een hele band tegelijk opgenomen kan worden. En dat is precies wat er moest gebeuren, een ‘hele band’ opnemen! Tijdens het winnende optreden op het kadefestival speelden 6 blazers van Show en Drumfanfare Oranje mee en bood het koper een fantastische muzikale ondersteuning en meerwaarde voor de band.

“Wij zijn een dag in Groningen naar studio Spitsbergen geweest. Daar hebben we samen met de 6 blazers van Oranje 3 nummers opgenomen. Terwijl iedereen in de sneeuw zat werd er in de studio hard gewerkt aan de eindmix van ons studio avontuur. Deze hebben we laten afmixen door de studio om het beste resultaat te krijgen. De opnames zijn nu klaar en we zijn met het eindresultaat zelf heel erg tevreden. Ik wil graag via KampenOnline de organisatie van het Kamper Kadefestival en alle mensen die op No Brakes hebben gestemd bedanken.” Aldus de zanger van No Brakes – Jeroen Kale.
oranje- no brakes opnameOok voor Oranje is dit een uitstapje waar men trots op is. Heidy van den Brink: “De samenwerking is voortgevloeid naar aanleiding van ‘vrienden van oranje live’, waar het voltallige Oranje op 7 maart j.l. samen met No Brakes een avondvullend programma verzorgde. Helaas leende het kadefestival zich niet om een heel orkest neer te zetten. Daarom hebben we hier voor een afgeslankte vorm gekozen, te weten: Twee trombones, twee trompettisten en twee saxofonisten.” Ook Oranje is trots op de steun van de leden die tijdens het kadefestival massaal aanwezig waren: “Het was heel gaaf om te zien hoeveel leden ons steunden tijdens het kadefestival en zo’n Studio opname is voor een ‘amateur muzikant’ natuurlijk het welbekende neusje van de zalm…”

Mocht u No Brakes inclusief de zes blazers van Oranje live in actie willen zien dan kan dat. 5 Maart maken ze er in Cultureel podium ‘t Ukien een compleet feest van. De avond staat dan volledig in het teken van Dance Classics. No Brakes trekt die avond alles uit de kast en laat deze avond ook nog eens omlijsten door Radio 10 DJ Dennis Verheugd. (kaarten zijn HIER verkrijgbaar)

Kijk voor een fotoverslag mét het geluid van de 3 nummers op de facebookpagina van No Brakes  of klik hieronder