Nog een WK kwalificatie voor atleet Skonenvaarder

Skonenvaarder - Albart Mantes en Jolie Frankrijk
foto Jos Kolle > Foto: EK Junioren Mantes-en-Jolie Frankrijk 2014

 

Nieuwegein / Kampen – Na twee weken wachten heeft het Watersportverbond kunnen bevestigen dat naast Ruth Vorsselman ook Albart Flier van KV Skonenvaarder zich tijdens de Internationale Frühjahrsregatta in Essen heeft weten te kwalificeren voor het WK in Montemor-O-Velho (Portugal).

Voor Albart die in een andere categorie vaart dan Ruth verliep dit proces niet van een leien dakje. Door een storing in de tijdregistratie bleken de gevaren tijden niet juist geregistreerd en vergde het tijd om te kunnen beoordelen of Flier aan de Nederlandse normtijd voldeed. Hij behaalde geen finaleplaats maar met 04:08,6 ruimschoots de kwalificatie in de categorie Heren U23 K1 (te halen tijd 04:18,3 waarbij de snelste scoorde met 03:59,2) op de voor hem favoriete afstand van 1000 meter. Hij kan zich hiermee tevens de snelste Nederlandse kanoër vlakwater op deze afstand noemen.

Vermeldenswaard is dat Albart deze prestatie kon leveren. Korte tijd voor voornoemd toernooi belandde hij na een verkeersongeval in het ziekenhuis, hij bleek vanwege veel geluk, wilskracht en ondanks de blessures zijn gestelde doel in Duitsland te kunnen realiseren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*