Noord Veluwe Boys en Zalk sluiten af met remise.

De S.V. Zalk speelde zaterdag de uitwedstrijd bij Noord Veluwe Boys. In Hattemerbroek beschouwen ze het duel tegen Zalk als een echte derby. De aanhangers van de thuisploeg zorgden voor veel sfeer voor aanvang van de wedstrijd, door het afsteken van vuurwerk en fakkels met blauwe rook.

zalk
Zalk kwam goed uit de startblokken en kreeg door Michel Hamer direct twee grote kansen.
Toch kwam N.V.B. op voorsprong bij het uitverdedigen werd de bal in de voeten van spits Ronald Winter geschoten en prompt wist die er wel raad mee hij schoot beheerst in de hoek 1-0.
Zalk was de kluts kwijt en in de verdediging had men weinig zelf vertrouwen, men leed af en toe onnodig balverlies.In de 6e min was het weer Michel Hamer die een dot van kans kreeg maar de keeper van N.V.B. tikte met de vingertoppen de bal net naast de paal. Vervolgens werd er een doelpunt van Zalk afgekeurd voor buitenspel.
In de 16e min kreeg N.V.B. zijn 2e corner en weer zag de verdediging er niet goed uit, spits Ronald Winter kon met een hakbal de 2-0 maken.
In de 18e min werd de rappe Maurice Hofstra na een prachtige diepte pass gevloerd in het strafschop gebied en kreeg Zalk een penalty, die door Aard Schreuder werd benut zo stond het 2-1.
Zalk kreeg vervolgens wel enkele mogelijkheden, maar toch was het de thuisploeg die opnieuw tot scoren kwam. Vanuit een corner scoorde Noord Veluwe Boys de 3-1, waarmee de rust werd bereikt.
Na de rust werd het spel er niet direct beter op. Toch kwam er de aansluitingstreffer van Zalk, verdediger Hendry Vinke trok mee ten aanval en scoorde de 3-2. Michel Hamer reageerde nog goed op een terugspeelbal bij NVB maar kon de gelijkmaker niet aantekenen.
Zalk probeerde wel meer druk naar voren te zetten, maar veel overtuiging zat er niet in het spel. Ook bij de gastheren was het beste er wel vanaf, zij probeerden de 3-2 over de streep te halen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam Zalk toch nog langszij. Een vrije trap werd door Jeremy van Dijk met het hoofd verlengd en door Aart Schreuder ingekopt. De bal verdween over de doelman heen in het Hattemerbroeker doel. Er volgend nog acht spannende minuten, arbiter Rigterink uit Wilsum liet lang doorspelen, waardoor het nog spannend werd. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor beide teams een punt aan de wedstrijd overhielden.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673