HomeRegiosportNSC te sterk voor verzwakt D.O.S.

NSC te sterk voor verzwakt D.O.S.

-

D.O.S. Kampen reisde naar Nijkerk af in de wetenschap dat vaste waardes als Emiel Diender, Wim Snippe en Rob Kabboord geblesseerd waren. De toch al jonge formatie was daarmee behoorlijk gekortwiekt en de gemiddelde leeftijd bleef daarmee hangen rond de twintig.

logo_doskampen2NSC begon voorzichtig en liet zich behoorlijk terugzakken. Van beide kanten was het aftasten en het eerste kwartier speelde zich dan ook vooral op het middenveld af. De momenten in de zestien waren spaarzaam en zorgden zeker niet voor direct gevaar. Daarna waren er over en weer enkele snelle uitvallen die voor meer opwinding zorgden, maar nog immer geen uitgespeelde kansen. Halverwege de eerste helft trok NSC geleidelijk aan het initiatief naar zich toe. In de 26e minuut kreeg D.O.S. Kampen te maken met het uitvallen van linker verdediger Christian van der Worp. Hij raakte helaas opnieuw geblesseerd aan zijn knie. Amper twee minuten later moest Wilco de Vries voor het eerst handelend optreden. Hij bokste de bal prima uit zijn doel. In de 33e minuut kreeg NSC een vrije bal op ongeveer 20 meter voor de goal van D.O.S. Een prachtige trap van Marc van de Vegte in de kruising werd uitstekend door Wilco tot corner verwerkt. Een minuut later kreeg D.O.S. Kampen een vrije trap te nemen op de rand van de zestien, nadat invaller Martijn de Graaf onreglementair was gevloerd. De indraaiende bal van Daniël van Warven werd niet op waarde geschat en de kans ging verloren. Vlak voor rust kregen de geelzwarten opnieuw een vrije bal na een overtreding op Matthijs Winters. Dit keer stond het vizier van Daniël niet op scherp en de bal ging hoog over. De theepauze leek daarmee in te gaan met de beginstand, maar in de extra tijd werd het alsnog 1-0. Een verre ingooi van Klaas de Graaf zorgde voor paniek in de D.O.S. defensie. De bal werd half weggewerkt en in de scrimmage werd er van NSC kant behoorlijk geduwd. Arbiter Ter Brake zag dit anders en liet doorgaan. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van topscorer Christiaan van de Kamp, die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen. Daarmee ging de formatie van Guido Vlierhuis en Nick Karel onnodig en onterecht met een achterstand de kleedkamer in.

NSC zette D.O.S. Kampen in de tweede helft direct wat meer onder druk en ging op zoek naar een grotere voorsprong. De poelänten waren van slag en voetbalden onrustig en leden teveel balverlies. In de 56e minuut maakte Rinke Rozema de 2-0 door de bal strak in het dak te schieten. De bal kwam vanuit de kluts pardoes bij hem voor de voeten. Slechts twee minuten later kwam de definitieve genadeslag. Na een snelle ingooi en een fraaie pass scoorde Douwe van Dijk in de verre hoek. Nadien waren er meerdere kansen om de score verder uit te breiden. Pas in de 78e minuut bracht Jerald Reina na een fout in de verdediging de eindstand op 4-0.

Na twee knappe en verdiende zeges op Nunspeet en DTS Ede weet D.O.S. Kampen weer wat verliezen is. Het gemis van diverse ervaren krachten brak D.O.S. op, maar het is geen schande om van het goed voetballende en ervaren elftal van trainer Wim Kroes te verliezen. Over twee week moeten de geelzwarten er weer staan. Dan wacht de thuiswedstrijd tegen FC Horst. Hopelijk zijn de geblesseerden er dan weer bij.
Doelpunten: 45e minuut 1-0 Christaan van de Kamp
56e minuut 2-0 Rinke Rozema
58e minuut 3-0 Douwe van Dijk
78e minuut 4-0 Jerald Reina

Opstelling D.O.S. Kampen: Wilco de Vries, Maurice Vespignani, Patrick Bastiaan, Kees van Bruggen, Christian van der Worp (27e Martijn de Graaf), Mathijs Winters, Jorian Wellenberg, Lenhard de Velde, Rico Westendorp (63e Mark Westerhof), Daniël van Warven, Jorik Schuur (68e Arjan Vorsselman)