Nunchaku toernooi in Kampen – VIDEO

Liefhebbers van de Nunchaku vechtsport kwamen zaterdag aan hun trekken.


In zalencentrum De leuke Hanzestad organiseerde Sportcentrum IJsselmuiden voor de tweede keer het Henny Eek toernooi. Met ruim 50 deelnemers uit heel Nederland werd er gestreden door de junioren en debutanten in de koningsklasse.

Voor sportcentrum IJsselmuiden kwamen er in totaal 6 vechters uit. ‘s Morgens waren de vechters van jeugd en de special aan de beurt. Vier vechters van sportcentrum IJsselmuiden sleepten 5 prijzen in de wacht.

Bekijk de videoreportage in de player hierboven.
Een bijdrage van Gert Bartelink en Rudi Last

Yanick Meuleman (9jaar) werd tweede en Thyron Felix (7 jaar) werd derde in de poule tot 1,35 meter. Yentel Scheper (10 jaar) veroverde de 2de plaats in de dames poule. Ook sleepte Yentel de style prijs van het toernooi in de wacht. Mariska van de Belt eindigde in de dames poule als eerste. ‘s Middags waren de vechters in “The best of THE best” en de debutanten een de beurt.

Jan Willem Nieuwenhuis (12 jaar en eerste toernooi ooit) speelde in een poule met tegenstanders van soms 8 jaar ouder en met veel wedstrijdervaring. Ondanks deze handicap heeft hij perfect gepresteerd en een aantal partijen gewonnen. Hij kwam niet op het erepodium maar won wel de style prijs.

Ook Mariska van de Belt naam in de middag deel aan “THE best of the best”. Hierin waren haar tegenstanders helaas te sterk en behaalde ze niet het ere podium.

In de laatste finale van de dag werd de “The best of the best” gewonnen door Richard Felix van sportcentrum IJsselmuiden. Sportcentrum IJsselmuiden was hierin met 6 vechters vertegenwoordigd en ging uiteindelijk met 7 prijzen naar huis.

Nunchaku
De Nunchaku, waarmee de sport beoefend wordt, bestaat uit twee stokken (tambo’s) die met elkaar verbonden zijn. Het eeuwenoude handwapen verwierf in de jaren zeventig van de vorige eeuw grote populariteit door de films van de legendarische vechtheld Bruce Lee. Daarna is in Nederland een wedstrijdsport ontwikkeld.

Coördinatievermogen is een belangrijk onderdeel bij Nunchakuo en middels het aanleren van diverse technieken wordt dit steeds verbeterd, ongeacht het niveau van de sporter. Discipline, uithoudingsvermogen en concentratie zijn zaken die tijdens de lessen veel aandacht krijgen. Nunchaku kan beoefend worden als aanvulling op een reeds beheerste vechtsport, maar kan ook prima beoefend worden door een beginner zonder ervaring met vechtsport.