donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportNUTTIGE OVERWINNING KORFBALLERS DOS

NUTTIGE OVERWINNING KORFBALLERS DOS

-

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben een nuttige, maar weinig sprankelende overwinning behaalt op Sporting Trigon. In Leiden won DOS met 14-17.

Het zijn de gevaarlijke wedstrijden in een competitie: tussen twee toppers door naar een schijnbare laagvlieger. Een week eerder speelde DOS de topper tegen medekoploper Sporting Delta in Dordrecht, aanstaande zaterdag wacht medekampioenskandidaat Tweemaal Zes in Kampen. Tussendoor dan Sporting Trigon “even” oprollen is op papier misschien logisch, maar de praktijk is anders. Sporting Trigon vecht tegen degradatie en is thuis een lastige ploeg om te bespelen. In een sfeerloze hal in Leiden met een gladde vloer en weinig publiek op de tribune, allemaal niet echt inspirerend.

Trigon vecht tegen degradatie en vat die opgave soms letterlijk op. De ploeg speelt op het randje en wanneer de scheidsrechter het toestaat zelfs over het randje. Zaterdag was het in Leiden weer eens zover. Een scheidsrechter die lankmoedig omsprong met de vele overtredingen en een ploeg die daardoor steeds een stapje verder gaat. Bij DOS waren het vooral Camiel van Keulen en André Beens die te maken kregen met lichamelijk geweld. Beide heren hielden zich prima staande, hielden zich rustig en konden na afloop een lange neus trekken naar hun tegenstander, want de punten zaten in de knip. Trainer-coach Remco Jacobs: “Voor hetzelfde ga je zonder punten, maar met blessures naar huis toe. Gelukkig bleef dat ons bespaart. Zonder zelf goed te spelen, pakken we beide punten en bleven we blessurevrij.”

DOS pakte al snel in de eerste helft een voorsprong en hield die tot de rust vast. De Kampenaren stonden halverwege met 7-10 voor. In de tweede helft verdween de scherpte bij het schot bij DOS en kon het onvoldoende profiteren van het achterverdedigen van Trigon. Mede dankzij een kleine omzetting in het tweede aanvalsvak, waarbij Nynke Links meer in de punt ging spelen, kwam de voorsprong niet in gevaar. Net toen Trigon dacht dichterbij te komen, herstelde Links met een goede actie naar binnen de voorsprong. Bij 11-16, tien minuten voor tijd, was de wedstrijd gespeeld.

“Het was vooral in de tweede helft povertjes wat we lieten zien,” analyseerde Jacobs na afloop, “gelukkig hebben we genoeg kwaliteit om het dan verdedigend dicht te houden en op de juiste momenten te scoren. Anders hadden we onszelf wel heel erg tekort gedaan. Het is mooi om te zien dat we op een minder goede dag toch de punten kunnen pakken.”

Zaterdag wacht in sporthal De Reeve de topper tegen Tweemaal Zes uit Maartensdijk.
Doelpunten DOS: Camiel van Keulen 5x, Yvonne ten Hove 4x, Nynke Links 3x, René Bruggeman 2x, Reinier Meijering, Linda Treep en André Beens 1x

korfbal2

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen