Oesterblog – dag 3

Vandaag wilden we met Duikteam de Oester naar de haaien. Vanochtend moesten we vroeg uit de veren, omdat we een half uur met de bus en bijna twee uur met de boot moesten varen voordat we bij duiklocatie Elphinstone waren. Dit is een rif waar veel koraal is en ook veel grotere vissen zitten, waaronder haaien.

We gingen in groepjes te water, waar een behoorlijke stroming stond. Dit was voor een aantal beginnelingen behoorlijk spannend. Je moet direct de diepte in (20 meter) en naar het rif toe zwemmen omdat daar minder stroming staat. Snel handelen dus. Bij Elphinstone hebben we twee driftduiken gemaakt. Hierbij laat je jezelf meevoeren door de stroming en hoef je je zelf haast niet in te spannen.

Met een wand vol koraal aan de ene kant, de open zee aan de andere, wissel je je blik steeds af in de hoop een haai te spotten. Helaas heeft niemand haaien gezien, maar gelukkig was er zat ander moois te zien. Zo hebben we o.a. makrelen, een murene en baracudas gezien.

Ook boven water was er zat te zien. Zo zagen we een school vliegende vissen, schilpadden en zwommen er zelfs een groep van circa 30 dolfijnen met ons mee! Al met al weer een bijzondere dag!

Fons & Sandra

Oesterblogdolfijn

In deze blog wordt dagelijks verslag gedaan van de
jubileumexpeditie naar Egypte van Duikvereniging De Oester.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*