Oesterblog – dag 5

Ook de vijfde dag was er weer één met supermooie ervaringen. Velen van ons hadden de dolfijnen nog niet ontmoet maar vandaag moest dat dan eindelijk gaan gebeuren.

Uurtje met de bus en twee uur varen later zijn we aangekomen bij Sataya. Hier eerst een duik gemaakt op een schitterend rif. Veel blue spotted stingrays waren hier aanwezig. Ook de bekende clownvisjes, bekend als Nemo, hebben we hier erg veel waargenomen. Stuk voor stuk vechtend voor hun eigen verblijfplaats, de annemoon. Tijdens deze duik werden de drie niet-duikende dames aan boord al verrast met een tochtje in de zodiac naar de dolfijnen. Toen wij als duikers boven water verschenen, waren er dus al drie superenthousiaste dolfijnenspotters. Daarna was het tijd voor de hele groep.

Na twee keer varen met de zodiac lag iedereen in het water. Overal om ons heen werden dolfijnen gesignaleerd en het duurde niet lang of de eerste groep dolfijnen kwam onder ons door zwemmen. Er werd geroepen “Kijk, achter ons!”, waarna een groep dolfijnen gewoon tussen ons door kwam zwemmen. Een unieke ervaring – dolfijnen op een afstand van 10cm.

De groep deed als of er geen duikers waren. Spelende, slapende en zelfs parende dolfijnen zwommen tussen ons in. Nadat ze weer vertrokken waren de hi five’s niet van de lucht. Dit was super. Twee uur later uit het water een heerlijke lunch gebruikt en toen weer terug. Moe maar voldaan weer aangekomen in ons resort. Lekker relaxen en uitrusten voor de dag van morgen.

Oesterblogdolfijn

In deze blog wordt dagelijks verslag gedaan van de
jubileumexpeditie naar Egypte van Duikvereniging De Oester.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*