Off The Record Festival in ‘t Ukien,

Zaterdag 7 november zal ‘t Ukien in Kampen staan te schudden op z’n grondvesten. Die dag word namelijk voor het eerst het ‘Off The Record Festival’ georganiseerd. Onder andere de bands Officium Triste, Stone in Egypt, Tank86, en The Good Hand zullen ‘s avonds hun muzikale kunsten vertonen.

off the recordNa de opening van de platenzaak Off The Record aan de Koornmarkt 24 in Kampen kwam al snel het idee om een Off The Record Festival te organiseren. En dan met name een Heavy Rock Festival. Contact met t’ Ukien was gauw gelegd en wat volgde was het daadwerkelijk boeken van de bands The Good Hand, Tank 86 en Officium Triste.

Organisator Tjeerd de Jong: “Mijn eigen band Stone in Egypt gaat natuurlijk niet ontbreken bij deze eerste editie.” The Good Hand zal het festival openen met muziek die het beste valt te omschrijven als psychedelic 70’s power rock. De uit Kampen afkomstige band bestaat uit: Arjan Hoekstra, Ingmar Regeling en Dennis Edelenbosch.

De tweede band Tank86 is afkomstig uit Tilburg. Twee gitaren, een drumkit en een bas is alles wat de instrumentale muziek van Tank86 nodig heeft. Een hoge dosis zware riffs kenmerkt hun instrumentalisme. Tank86 stond al eerder op de planken met o.a. Karma to Burn, Monster Magnet en Truckfighters.

De derde band deze avond is Stone in Egypt. De band is opgericht door zanger, gitarist Tjeerd de Jong in 1997 en heeft recent op het eigen platenlabel “Off The Record Label” het verzamelalbum Tomb Transmissions Vol.1 uitgebracht. Stonerrock met invloeden van Black Sabbath, Fu Manchu en Alice in Chains. De band bestaat uit; Tjeerd de Jong-zang, gitaar, Rene Bronwasser- bas en Mike Nijenhuis-drums. Stone in Egypt deelde het podium al eerder met o.a. The Atomic Bitchwax, Peter Pan Speedrock en Dozer.

De afsluiter van het festival is de band Officium Triste uit Rotterdam. Loodzware, langzame en melodieuze doom/deathmetal met invloeden van Paradise Lost, Anathema en My Dying Bride. De band heeft door de jaren heen opgetreden met met bands als Candlemass en Anathema.

De deur  aan de Korteweg 4 gaat open om 19:30 en de eerste band start om 20:00 uur, dus wees op tijd.

Meer informatie over het festival volgt.
Tickets zijn online verkrijgbaar via www.ukien.nl en www.offtherecordshop.nl

off the record flyer