HomeRegiosportOndanks verlies sterk spelend Zalk

Ondanks verlies sterk spelend Zalk

-

Zalkc.s.v.VIOS—S.V.ZALK 3-2 (Bekerwedstrijd)

Vios begon sterk door Zalk onder druk te zetten maar in de 3e min was het Simon v Halm die Jorik Schuur een dot van een kans bood, hij ging op volle snelheid alleen op de keeper af maar deze redde fraai door zijn doel goed te verkleinen. kort daarop was het weer Simon v Halm die de keeper op de proef stelde maar ook deze bal was voor hem. Zalk werd daarna even met de neus op de feiten gedrukt dankzij een 1-0 voor Vios. Een prachtig afstand schot van Richard v Beek zorgde voor het openingsdoelpunt, (voor Keeper Berry Wagterveld geen houden aan.)

Dat Zalk er ook zijn best deed bleek 60 seconden later dit keer lukte het Jorik Schuur (Zalk)om met een afstand schot de keeper te verschalken en zo stond het dus 1-1. In de 19e min vond scheidsrechter Dhr.F.Lugtenberg dat er in het strafschop gebied een overtreding was begaan en plaatste de bal op de stip, het was er duidelijk buiten maar de beste man kon het allemaal niet belopen en zo stond het wederom 2-1 door weer Richard v Beek (Vios) die het cadeautje prima inschoot.

In de 23e min kreeg Zalk een strafschop wegens vasthouden van de snelle Jorik Schuur, helaas scoorde Michel Hamer niet, weer redde de keeper van Vios. Ook in de 23e min kwam er geel voor Hendri Vinke na een erg ongelukkige onbesuisde botsing. Tien minuten later kwam Zalk goed weg na een prima voorzet en een kopbal die over ging. de hoogtepunten voor de rust waren een schot wat naast ging, en een schot wat na een voorzet op de lat belande.

In de 2e helft kwam Stephan v Ommen er in voor Jonathan Kroon en Simon v Halm( kreeg nog een gele kaart) waardoor Vios meer druk kon zetten. Vios hield het hoofd koel ondanks een goed schot van Michel Hamer die de keeper van Vios net naast tikte. In de 68e min was het Hendri Vinke die uit een corner van Vios de bal in eigen doel tikte 3-1, maar uit het niets maakte Jorik Schuur er ineens 3-2 van , Zalk begon op dit punt goed weerstand te bieden. Gerrit de Weerd werd gewisseld voor Carsten Esselink en in de 79e min was er nog een schot van Jeremy v Dijk maar weer redde de keeper die de bal net naast tikte. In een alles of niets poging ging Jandirk v Pijkeren in de spits spelen voor Simon v Halm die achter de aanval speelde en gedurende de 2 x drie kwartier een prima wedstrijd neerzette.
In de 88e min was het de Vios spits die alleen op keeper Berry Wagterveld af kwam maar die redde fraai. In de allerlaatste minuut was er aan de zijde van de Zalkernaren nog een mooie aanval, een voorzet van Michel Hamer en een kopbal Jeremy v Dijk, maar die ging helaas naast.

Conclusie – ondanks het verlies een goede wedstrijd van Zalk tegen de 2e klasser Vios.